Se og Hør-redaktør Ulf Andre Andersen viser grunnleggende forståelse for at NRK trenger et fremtidsrettet, teknologisk moderne og mer effektivt hovedkontor, i sitt innlegg i Dagens Næringsliv. Samtidig serverer han en rekke påstander som i varierende grad er riktige og relevante for saken.

Andersen påstår at «NRKs egne tall» viser at det vil koste 2,5 milliarder å bygge et nytt hovedkontor. Det er et tall jeg aldri har sett eller hørt. Vi vet ikke hva det vil koste og har ikke foretatt noen prosjektering som kan gi grunnlag for en konkret beregning. Samtidig hevder han at Marienlyst-tomten er verd fire–fem milliarder. Jeg har hørt mange verdianslag, men aldri noe som er så høyt som dette. Kringkastingshuset og deler av arealene er fredet av Riksantikvaren. Så er det påstanden om at tidligere eiendomssalg er «kjørt rett inn i driften» og at dette skjedde da NRK solgte eiendom for 200 millioner kroner i 2017. Det er galt. I det hele tatt er Andersen vurdering av NRKs bruk av «folkefinansierte verdier» vanskelig å forstå. La meg minne om at hele hensikten med NRK er å bruke alle de folkefinansierte verdiene til godt innhold som nyheter, norsk drama, distriktsinnhold og kultur.

Når det gjelder utnyttelse av tomten på Marienlyst, er det altså ikke opp til NRK å fastsette rammene for det. Det ligger selvsagt hos planmyndighetene i Oslo kommune. Det samme gjelder regulering av en eventuell ny tomt for NRK i Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.