Det melder NRK i en pressemelding.

Hun tar dermed over jobben Alexandra Beverfjord forlot i april for å overta som sjefredaktør for Dagbladet.

Solberg tar sannsynligvis over lederansvaret i NRKs nyhetsdivisjon en gang i løpet av høsten, melder NRK i pressemeldingen.

– Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK, sier Solberg i pressemeldingen.

Årets kvinnelige medieleder

Solberg ble i 2017 kåret til årets kvinnelige medieleder av Medienettverket.

51-åringen har siden 2014 bygget opp VGTV som redaktør og administrerende direktør, og har vært i det Schibsted-eide mediehuset som journalist siden 1994.

Etter 24 år i VG skal hun nå gjøre NRK til en landsledende aktør innen avslørende journalistikk og løpende nyhetsdekning, sier hun i pressemeldingen.

– Den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang. Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk. NRK skal også være best på de løpende nyhetene og være en arena for debatt og aktualitet, sier Solberg.

Hun understreker at hun nå vil jobbe for å nå den yngste generasjonen nyhetslesere, -seere og -lyttere.

Får støtte fra klubben

Leder Richard Aune i redaksjonsklubben i NRK gir sin fulle støtte til ansettelsen av Solberg.

– Et godt og spennende valg. Solberg får svært gode tilbakemeldinger fra klubben og journalistene i VG. Hun beskrives som ryddig, real, samarbeidsvillig og faglig sterk. Vi gleder oss til å jobbe sammen med henne om å videreutvikle NRK og nyhetsjournalistikken vår, skriver Aune i en epost til DN.

Trygg på å takle presset

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forklarer at Solberg i intervjurundene har vist et sterkt engasjement for NRKs oppdrag.

– Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier Eriksen i pressemelding.

Solberg jobbet før tiden i VG som journalist i Sør-Varanger avis, Østlendingen og Nationen. (Vilkår)