Visekonsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos sier at den eksisterende byggmasse ikke kan konverteres til boliger.

– Så planen er å rive bygget og sette opp mer enn tusen boliger. Det kan imidlertid ta noen år, kanskje opp til 15 år, men vi tror produksjonen av papiraviser vil være over før den tid. Det vil være en positiv overraskelse for oss, sier Siraj.

Mange kjøpere

Han sier at tomten på 43 dekar i Nydalen i Oslo er meget attraktiv.

– Det var mange interessenter som var ute etter å kjøpe eiendommen til tross for en langvarig avtale med Schibsted om at trykkeriet skal bestå i mange år fremover, sier Kjørberg Siraj, som ikke vil si noe om prisen på eiendommen.

Konserndirektør Didrik Munch i Schibsted tar salget av trykkeriet med stor ro.

– Vi har en leiekontrakt uavhengig av hvem som eier bygget. Vi ser behov for trykkeritjenester i Nydalen i uoverskuelig fremtid, sier konserndirektør Didrik Munch som ikke vil være med på Obos spekulasjoner om at trykkerivirksomheten vil være nedlagt om maksimum 15 år.

Moderne

Schibsted Trykk i Nydalen i Oslo er et bygg på 45.000 kvadratmeter, ble tatt i bruk i 1998–99. Her trykkes Schibsted-konsernets aviser Aftenposten og VG. I tillegg produserer bedriften også Dagsavisen, Dagens Næringsliv og trykksaker for eksterne kunder. Ca. 6,2 millioner aviser/trykksaker går gjennom anlegget i løpet av en uke.

I 2010 solgte Schibsted anlegget til et eiendomssyndidat ledet av meglerselskapet Pareto for 760 millioner kroner. Det ga Schibsted en bokført gevinst på 400 millioner kroner.

Schibsted har en leiekontrakt på ti år med opsjon på tre ganger fem år.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.