– Jeg har vært leder av nyhetsredaksjonen med dens fantastiske medarbeidere i 14 år. Selv om ingen har bedt meg slutte nå, har jeg aldri sett det som aktuelt å skulle nærme seg pensjonsalderen i denne jobben. Jeg har merket at motivasjonen for å være helt «på» ikke lenger er like sterk. Og da er det riktig – både for meg og NTB – å overlate roret til noen andre, sier Bjellaanes i en pressemelding.

Nyhetsbyråets midlertidige nyhetsredaktør blir utviklingsredaktør Geir Terje Ruud i NTB. Han har erfaring som nyhetsleder i VG og som digital sjefredaktør i den danske tabloidavisen Ekstra Bladet.

Ruud konstitueres 1. januar, og nyhetsbyrået går umiddelbart i gang med rekrutteringen av ny nyhetsredaktør.

Sjefredaktør og administrerende direktør Mads Yngve Storvik (44) forteller at avgjørelsen kom overraskende på han.

– Jeg hadde ikke ventet at han skulle velge å forlate stillingen nå, men jeg kan ikke si annet enn at jeg har forståelse for at han etter 14 år i denne jobben tar et skritt til siden. Ole Kristian har loset NTB gjennom ni norske valg og 18 statsbudsjett. Hans bidrag har vært avgjørende for at NTB i dag er mer relevant for norske medier enn noen gang, sier Storvik i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Europas dyreste juletre
01:01
Publisert: