For ikke å inkriminere seg selv vil ikke Kopping uttale seg i detalj, men han gjør det klart at bruken av den hemmelige kilden skjedde etter direkte ordre fra ledelsen i det danske ukebladet Se og Hør..

– Men det er min trøst at jeg, uansett hvordan dette ender, føler at jeg hele tiden bare har gjort det som jeg er blitt beordret til av forskjellige sjefer i bladet fram til 2011, sier han.

Søkelys mot redaktørene

Med det retter Kopping søkelyset mot de tidligere sjefredaktørene Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal.

Kopping sier han nå skal drøfte saken med sin advokat og gi opplysningene videre til både politiet som etterforsker saken, og til eierkonsernet Allers egen undersøkelse.

Han sier samtidig at samarbeidet med kilden opphørte i 2011, og at det var han som informerte den nåværende sjefredaktøren Niels Pinborg om kildens eksistens.

Torsdag kunne BT avdekke en rekke eposter som avslører at minst 16 medarbeidere i Se og Hør kjente til den hemmelige kilden, blant dem Qvortrup og Henningsen.

Mistet jobben

Qvortrup valgte å trekke seg fra sin nåværende jobb som politisk kommentator i TV2 som følge av skandalen, og Se og Hørs tidligere nyhetssjef Lise Bondesen sa fredag opp sin stilling som underholdningsredaktør i Ekstra Bladet.

Bondesen bekreftet onsdag at bladet hadde kontakt med en hemmelig kilde, slik det ble beskrevet i nøkkelromanen «Livet, det forbannede», som nylig ble utgitt av en tidligere Se og Hør-journalist.

Fredag ble det offentliggjort en liste på 28 kjendiser og kongelige som på denne ulovlige måten er blitt overvåket av Se og Hør.

Politianmeldelse

Seks kjente dansker, blant dem skuespilleren Mads Mikkelsen, anmeldte fredag Aller Media til København-politiet, som etterforsker saken.

IT-eksperten som mistenktes for å være den hemmelige kilden, har tatt kontakt med politiet og avtalt et møte neste uke. Han har nå permisjon fra sin nåværende jobb i Nordea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.