– Jeg skal bytte jobb, men fremdeles være opptatt av det samme. Min motivasjon er å bygge bærekraftige digitale mediehus på Vestlandet. Det er viktig, både for Vestlandet, og for det norske demokratiet, sier han til Bergens Tidende.

Øyulf Hjertenes går inn i en ny rolle som direktør i Schibsted Kyst, som består av om består av Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Vestnytt, Askøyværingen, Bygdanytt og Strilen. Han blir styreleder i BT og i Stavanger Aftenblad.

– Journalistikken har vært en stor del av livet mitt, så hjertet hopper litt i mange retninger akkurat nå. Men selv om jeg slutter i Bergens Tidende, så tenker jeg samtidig at jeg skal jobbe med mange av de samme utfordringene som jeg har jobbet med de siste årene, men fra en annen kant, sier han i en pressemelding.

Politisk redaktør tar over

Politisk redaktør Frøy Gulbrandsen går inn som konstituert sjefredaktør.

– Skal mediehusene fortsette å oppfylle sin demokratiske funksjon, også i fremtiden, er vi nødt til å trappe opp innsatsen ytterligere for å skape nye digitale inntekter, skriver Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier i en pressemelding.

Bergens Tidende starter umiddelbart jakten på en etterfølger. Samtidig skal Schibsted Kyst finne en daglig leder, som skal ha base i Stavanger og ta over det administrative og kommersielle ansvaret som sjefredaktørene i BT og Stavanger Aftenblad har i dag.

– Det er mye som står på spill med de endringene som mediene gjennomgår nå, men jeg er sterk i troen på at mediehusene på Vestlandet skal lykkes. Oppgaven som ligger foran oss er både meningsfull og svært spennende, og jeg gleder meg til å gyve løs sammen med alle de flinke og fine folkene i Stavanger og Bergen, sier Hjertenes i pressemeldingen.

Skjebnesfelleskap

Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad forteller i pressemeldingen at han har stor tro på den nye organiseringen:

– Til tross for at vi har gjort store fremskritt på digital inntjening, trenger vi likevel å øke tempoet. Her er utfordringene ganske like for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, blant annet fordi begge er viktige destinasjoner for nyheter og debatt i sine regioner. Dette skjebnefellesskapet må vi utnytte og jeg har stor tro på at vi kan dra større nytte av hverandre på veien. Det er veldig bra at Øyulf Hjertenes, som kjenner strategien fra innsiden, holder i tømmene i dette arbeidet, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.