Polaris Media eier aviser som Adresseavisen, Sunnmørsposten og Harstad Tidende, i tillegg til en rekke mindre lokalaviser i Midt- og Nord-Norge.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) ble på 33 millioner kroner. Det er en nedgang fra 37 millioner i samme kvartal i 2017 - noe som tilsvarer et fall på i underkant av ti prosent.

- Grunnstammen for den gode utviklingen i abonnementsinntekter er den gode lokale og regionale journalistikken som setter dagsorden og bidrar til åpenhet om viktige saker i mediehusenes markedsområder. I tillegg jobber vi kontinuerlig med å styrke innsikt og analysearbeidet for å videreutvikle innholdsproduktene våre, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Varsler tiltak

Konsernet sliter imidlertid i selskapet Polaris Trykk. Der falt resultatet fra 17 millioner kroner i 2017 til 11 millioner kroner i tredje kvartal i 2018.

Nå varsler konsernsjef Per Axel Koch tiltak for å stoppe resultatfallet.

– Trykkeriområdet er utfordrende med fallende volum fra avistrykk. I tillegg har vi ikke klart å fortsette veksten innen siviltrykk. Det jobbes med tiltak for å motvirke dette fallet, og med fortsatt effektivisering vil trykk kunne levere gode resultater for konsernet i årene fremover, skriver han i kvartalsrapporten.

Halverte resultatet

Omsetningen sto på stedet hvil, på 355 millioner kroner.

I mediehusene økte Polaris driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) fra 28 millioner kroner til 33 millioner kroner.

Driftsresultatet etter av- og nedskrivninger (ebit) endte på 12,9 millioner kroner, en halvering fra samme kvartal i 2017.

Konsernets totale annonseinntekter falt med tre prosent, mens digitale annonseinntekter økte med fire prosent til 50 millioner kroner, mot 48 millioner kroner i året før.

Polaris har også en eierandel i Finn.no på rundt ti prosent. Verdiøkning på denne eierandelen økte med 12 millioner kroner til drøyt 1,3 milliarder kroner. Polaris fikk 38,4 millioner kroner i utbytte fra Finn utbetalt i tredje kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette prog- og metalplateselskapet står på DNs gaselleliste i Hordaland
01:05
Publisert: