I januar ble det kjent at tidligere politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen (63) forlater kanalen etter 17 år, og journalistikken etter 40 år.

Nå går han til pr-bransjen og Gambit Hill+Knowlton. Han er ikke ansatt i selskapet, men har signert en samarbeidsavtale mellom dem og enkeltmannsforetaket hans.

Dette bare få måneder etter at et VG-oppslag formidlet at Kristiansen nå skulle prioritere kone og sine tilsammen 11 barn. Han, kona og deres to felles barn skulle også flytte til Tvedestrand.

– Disse planene gjelder fortsatt, vi er inne i en flytteprosess nå. Jeg har organisert livet rundt bosetningen på Sørlandet, sier Kristiansen.

For han er slett ikke interessert i noen pensjonisttilværelse ennå. Han tar bare «hånd om sin egen overgang». Parallelt med rådgivervirket, skal Kristiansen holde foredrag, kurs i debattledelse samt fortsette å analysere norsk politikk i TV 2-programmet «Kristiansen og Strand» – sammen med kommentator og tidligere sjefredaktør i Dagsavisen Arne Strand.

– Beveger du deg ikke farlig nærme det du skal jobbe med på pr-siden?

– Jeg vet ikke om jeg oppfatter det som farlig, men det gjelder å holde tunga rett i munnen. Jeg er oppmerksom på at det kan komme integritetsrelaterte spørsmål. Hvem jobber jeg for og hva gjør jeg på fjernsyn? I den grad vi skulle nærme oss slike problemer, vil vi diskutere det. Jeg skal ikke fungere som rådgiver for politiske partier, da det ikke er forenlig med programmet. Kundene blir heller humanitære og andre organisasjoner, kommuner, fylker og næringsliv, sier Kristiansen.

Det har vært mye blest rundt pr-bransjen den siste tiden, særlig rundt First Houses «Kina-relaterte forbindelser», og partner Morten Wetlands innlegg i DN.

– Jeg har debattert pr-bransjens rolle mye opp igjennom, og den vil alltid bli ettergått og diskutert. Det påvirker ikke min beslutning, sier Kristiansen.

Han vil blant annet jobbe sammen med tidligere nestleder i Frp Per Arne Olsen, tidligere statssekretær Roger Sandum og tidligere landbruksminister Svein Sundsbø.

– Stein Kåre har lang medieerfaring og han vet bedre enn de fleste hvordan journalistene tenker når de går inn i en intervjusituasjon. Som politisk kommentator og programleder i TV 2, har han en årrekke fulgt norsk politikk og samfunnsliv tett, og han vil derfor styrke oss innen media og politikk, sier Jan Ottesen, avdelingsleder for samfunnskommunikasjon i Gambit.

63-åringen skal begynne i Gambit H+K i august.

– Nå etablerer jeg en aktivitet som skal vare langt utover 67-årsgrensen. Jeg gjør altså et kraftig forsøk på å omgå pensjonisttilværelsen. Det er nå jeg virkelig må begynne å jobbe, sier Kristiansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.