- Vi skulle veldig gjerne hatt Vanessa med oss videre, men respekterer selvfølgelig hennes ønske om å gå nye veier, sier forlagsdirektør Gry Bjørhovde i Bonnier Media ifølge en pressemelding.

Rudjord blir i stillingen ut oppsigelsestiden, men vil ifølge meldingen fra Costumes eier Bonnier Media starte for seg selv som gründer.

Vanessa Rudjord og Costume har fått mye kritikk for sammenblanding av kommersielt og redaksjonelt innhold. Bladet trykket blant annet en 18-siders reportasje hvor Rudjords venninne Jenny Skavlan fikk vise frem sin nye bikinikolleksjon og har ved en annen anledning presentert kleskolleksjonen til en annen av magasinredaktørens venninner, Pia Tjelta. I aprilutgaven av avleggeren Costume Living ble leiligheten til Rudjord og samboeren presentert over ni sider like før den ble lagt ut for salg på Finn for 5,65 millioner kroner.

I mai brukte Norsk Presseforbunds generalsekretær Kjersti Løken Stavrum sin initiativrett til å klage Costume inn for Pressens faglige utvalg (PFU) for reportasjen om Jenny Skavlans bikinikolleksjon.

- Har dette noe med kritikken Vanessa Rudjord og Costume har fått for manglende skille mellom kommersielt og redaksjonelt innhold å gjøre?

- Nei, det har det ikke, sier Gry Bjørhovde i Bonnier Media.

- Hvordan har du opplevd denne kritikken?

- Vi har gitt vårt tilsvar til PFU og avventer behandlingen der. Vi har fått beskjed om at dette skal behandles i PFU i slutten av august, og vil selvfølgelig forholde oss til en eventuell fellelse der. Når det gjelder kritikken for koblingen av oppslag i Costume Living og salg av leiligheten til Vanessa Rudjord og hennes samboer, har vi lagt oss flate og sagt at det var en feilvurdering som skyldtes uheldig timing av hennes kjøp av ny leilighet. I ettertid har vi sagt at dette burde vi selvfølgelig unngått, sier Bjørhovde.

Rudjord gleder seg til gründertilværelsen.

- Jeg sier som Einstein: "Livet er som å sykle. For å holde balansen må du fortsette å bevege deg," sier hun ifølge pressemeldingen.

DN har ikke oppnådd kontakt med Vanessa Rudjord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.