Onsdag la Medietilsynet frem fasiten på hvem som blir taperne og vinnerne i kampen om pressestøtten i 2016.

Se hele listen lenger ned i saken.

Det er blitt flere som gnager på det samme benet verdt 313 millioner kroner staten gir i direkte støtte til norske aviser. Etter at Stortingets utvalg tidligere i år gjorde justeringer i ordningen, har syv nye aviser kommet til i ordningen.

Avisene som i dag mottar støtte, frykter at de kan bli taperne når flere aviser må kjempe om færre kroner.

Solberg-regjeringen foreslår også å kutte pressestøtten med ti millioner kroner i 2017.

Men regjeringen har forsøkt seg flere ganger tidligere, og har måttet gjøre retrett gang på gang fordi de ikke har fått med seg flertallet på Stortinget i kuttene.

– Det er mange som gnager på dette beinet nå, og vi risikerer at pressestøtten mister sin kraft ved at den blir klattet ut på flere, sa ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen til Klassekampen i september.

Bakgrunn: To kristelige ukeaviser holdes utenfor, mens flere nye aviser får pressestøtte. Kampen om en krympende pengepott skjerpes.

– Dette er et dramatisk fall

Og mens Braanen og Klassekampen kommer ut i pluss er det blant annet Dagsavisen som taper stort. Dagsavisen og Rogalands Avis, som også driftes av Dagsavisen, mister rundt seks millioner kroner totalt i pressestøtte.

Når DN kontakter Dagsavisens redaktør, har han ennå ikke sett tallene.

– Jeg er veldig overrasket. Dette er et dramatisk fall, sier sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.

Og fortsetter:

– Det vi får er rundt fire millioner kroner mindre enn det vi har budsjettert med, sier Lysholm i en kort kommentar.

Vårt Land, som også har samme eier som de to avisene, mister i tillegg 2,1 millioner kroner, som gjør at de tre avsiene tilsammen mister 8,1 millioner kroner.

 

Her her er hele tildelingslisten:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.