Forrige uke ble det klart at Dagbladet Pluss ikke fikk godkjent søknadnen sin om produksjonstilskudd. Dermed er hele den endelige fordelingen klar:

  • Bergensavisen har den største økningen med seks millioner kroner, tilsvarende 20 prosent. Totalt får de 35 millioner kroner.
  • Vårt Land og Dagsavisen taper mest av de store avisene med et fall på henholdsvis 12 og åtte prosent. Vårt Land får nå 33 millioner kroner, mens Dagsavisen får 29,7 millioner kroner.
  • Morgenbladet fikk godkjent søknaden om støtte til sin digitale utgave og øker med 115 prosent fra 4,8 millioner kroner i 2018 til 10,4 millioner kroner i 2019.

Den totale potten er på 318 millioner kroner, men det var knyttet stor usikkerhet til fordelingen på grunn av søknadene til Dagbladet Pluss og Morgenbladet. Klassekampen fryktet millionkutt, men beholder plassen som den største pressestøttemottakeren med 42,1 millioner kroner.

Totalt 150 aviser får pressestøtte i år. Potten er på fem millioner kroner mer enn i 2018, og økningen går i sin helhet til lokalaviser.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.