Klassekampen kan få over 3,5 millioner kroner mer i produksjonstilskudd i 2018 enn i fjor.

Den foreløpige beregningen er foretatt ut fra opplysningene fra innsendte søknader om produksjonstilskudd, fastsatt opplag og antall utgivelser for 2017, skriver Medietilsynet i en melding.

Av totalt 313 millioner tilskuddskroner som fordeles på omkring 160 aviser, går nesten 212 millioner kroner til de ti største tilskuddsmottakerne.

Dagsavisen mister støtte

For Dagsavisens del ligger det an til 2,35 millioner kroner mindre i statsstøtte enn i 2017.

Sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen sier nedgangen i pressestøtten ikke kommer til å få konsekvenser for avisen.

– Dette er helt i tråd med det vi har budsjettert. Tallene er som forventet, og vi har kompensert dette fallet med høyere digitale annonseinntekter, sier Lysholm.

Han sier avisen har lagt en strategi for gradvis å være mindre avhengig av pressestøtten.

– Det er ikke et mål i seg selv å være støtteavhengig. Vi begynte å jage digitale abonnement 1. mars i år, så butikken er mye bedre allerede, sier han.

Kan bli avvik

Medietilsynet presiserer at en rekke forhold kan gjøre at endelig tildeling avviker fra prognosen.

– Endelig tildeling blir først avklart til høsten, og vi understreker at det kan bli endringer fra den prognosen vi nå går ut med, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Slike forhold kan blant annet være at nye aviser tas inn i tilskuddsordningen, at det er oppgitt feil opplysninger i søknaden, at aviser legges ned eller skal fases ut av ordningen. Satsene for fordeling av tilskudd kan også endres av Kulturdepartementet, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Her er listen med alle avisene og Medietilsynets prognose for fordelingen av årets pressestøtte:(Vilkår)

WHO: Dataspilling-helseproblemer er en sykdom
Mennesker over hele verden trenger behandling for helseproblemer knyttet til spilling
00:58
Publisert: