De fire regjeringspartiene vil samle all mediestøtte i én ordning. Detaljene er ikke kjent, men en mediemelding fra kulturminister Trine Skei Grande er ventet om kort tid.

Administrerende direktør Christian Samuelsen i Klassekampen, som er den avisen som mottar mest pressestøtte, liker ikke forslaget.

– Da må vi kjempe enda hardere for de midlene vi får, sier Samuelsen til Journalisten.

Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser (LLA) ser både fordeler og ulemper ved modellen. Men også han frykter hardere kamp om pengene.

– Når det blir mange milliarder som går over den samme ordningen, enten i form av en skatt eller en avgift, så kan det bli mer fristende for politikerne å foreslå kutt i forbindelse med valgkamp og budsjettbehandlinger, sier Rune Hetland til Klassekampen.

Administrerende direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening har uten hell kjempet for midlertidig fritak eller reduksjon av arbeidsgiveravgiften for norske medier. Nå krever hun penger på bordet for å akseptere den nye enhetsmodellen.

– Det er en klar forutsetning at det kommer friske midler inn i denne potten. Slik at det totalt sett blir en økning i mediestøtten, sier Øgrey til Journalisten.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen frykter en kontinuerlig diskusjon om fordelingen av midlene i en samlet mediestøtteordning.

– Det er skadelig både for oss og andre som skal nyte godt av en slik ordning, sier Eriksen til DN.

– Vi klarer ikke å se at det å samle alt i en pott vil bidra til mediemangfold. Det må de forklare, sier leder Hege Irén Frantzen i Norsk Journalistlag til Journalisten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør: Dette er de mest naturlige postene for KrF i regjering
01:57
Publisert: