I Bodø-området har P4 og Radio Norge mistet rundt halvparten av lytterne etter at Nordland var først ut i det som noe upresist ofte omtales som FM-slukkingen, melder Medier 24. For mens de riksdekkende kanalene flytter over til det nye radionettet, skal lokalradioene fortsette FM-sendingene i noen år til. Og for dem som fortsatt er der de alltid har vært, har rikskanalens flytting gitt et løft.

– Sammenlignet med første kvartal i 2016, har lokalradio doblet sin oppslutning i de 13 første ukene med dab i mediedistrikt Bodø, sier styreleder Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund. Han presenterte ferske lyttertall fra Kantar TNS da forbundets landskonferanse startet fredag.

– Samme undersøkelse viser at P4 og Radio Norge sliter betydelig. P4 har gått fra 7.000 lyttere daglig, til 2.500 i Bodø-området. Radio Norge taper 50 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, sier Larsen. Samtidig understreker han at det fortsatt er tidlig, og at tallene forbundet hans har bestilt ikke er noen endelig fasit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans store energivalg.
Hvordan skal Japan produsere energi når alle atomkraftverkene fases ut.
01:54
Publisert: