NRKs FM-signaler slukkes i Sogn og Fjordane, Agder-fylkene, Hordaland og Rogaland onsdag 21. juni. De riksdekkende kommersielle kanalene og enkelte lokalradioer følger etter og slukker nettet i de samme fylkene 15. september 2017, opplyser Medietilsynet.

Fredag 16. mai forlot de riksdekkende kanalene NRK, P4 og enkelte lokalradioer FM i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. Slukkingen av FM-båndet skjer fram til og med 13. desember. I neste runde som er 20. september, skal NRK slukke sine FM-signaler i Oslo, Østfold, Vestfold og Akershus. Radio Norge, P4 og enkelte lokalradioer slukker nettet i de samme fylkene 8. desember.

I siste runde er det Troms, Finnmark og Svalbard som står for tur, der både NRK, P4 og enkelte lokalradioer slukker FM-signalene på samme dag den 13. desember.

Mange lokalradioer forblir imidlertid på FM-nettet. I alt 189 norske lokalradiostasjoner har fått forlenget FM-konsesjon med virkning fra 1. januar 2017 til og med 31. desember 2021.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Juni kan være så hektisk for småbarnsforeldre at noen drømmer om å havne på sykehus for å få litt fred
– En gang var juni sol og utepils, nå er det bare stress
02:21
Publisert: