Regjeringen foreslår å innføre et statisk tilskuddstak på 40 millioner kroner per medieselskap per år fra 2015.

Det fremgår av en pressmelding fra Kulturdepartementet fredag, ifølge TDN Finans.

Regjeringen legger fredag frem stortingsmeldingen om pressestøtten for Stortinget.

- Pressestøtten er en rammestyrt ordning. Dersom noen få enkeltaktører gis en stor del av rammen, vil det bli mindre igjen til andre. Dette ønsker jeg å motvirke ved å innføre et statisk tilskuddstak på 40 millioner kroner, sier kulturminister Thorhild Widvey i en kommentar.

Tilskuddstaket vil legge til rette for at midlene som inngår i produksjonstilskuddet ikke blir for skjevt fordelt, fortsetter statsråden.

Det statiske tilskuddstaket kommer i tillegg til et allerede gjennomført dynamisk tilskuddstak knyttet til 40 prosent av mottakernes driftskostnader.

Kulturdepartementet har tidligere foreslått å senke opplagsgrensen for nummerén- og alenemedier fra 6.000 til 4.000. Disse avisene har, sett under ett, de siste årene hatt et positivt resultat før tilskudd. Departementet har likevel konkludert med at eksisterende opplagsgrense bør opprettholdes.

- I dagens situasjon, med fallende papiropplag og et mer utfordrende annonsemarked, vil det være risikabelt å foreta endringer i tilskuddsordningen som gjør disse avisene mer sårbare, sier Widvey.

Les også:
Boligprisene steg 2,1 prosent i første kvartal
Forsinkede Norwegian-passasjerer får ikke erstatning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.