Mediekonsernet Schibsted hadde et driftsresultat før ned- og avskrivninger på 453 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Resultatet var svakere enn ventet. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var det ventet et driftsresultat på 524 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet hadde driftsinntekter på 3,9 milliarder kroner i kvartalet, like i underkant av forventningen.

Les også: Schibsted hevder de vet mer om kjøpevanene dine enn Google og Facebook

Finn fikk stillingstrøbbel

Inntekstsvikten til Finn satt sitt preg på resultatene.

– Finn er et strålende selskap, og det har mange spennende muligheter. Men det er et skuffende kvartal for Finn på topplinjen, sier Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal da han presenterte resultatene for fjerde kvartal fredag morgen.

Driftsmarginen (EBITDA-margin) i Finn har falt fra 49 prosent i samme kvartal 2012 til 47 prosent i 2013 og helt ned til 40 prosent ifjor.

Nedgangen skyldes blant annet svekkelse i jobbmarkedet, overgang til freemiummodell med gratis annonsering på Torget.

Tre og en halv krone i utbytte

Omsetningen innen forretingsområdet online rubrikk var på 1,22 milliarder kroner i kvartalet, også det på linje med forventningene.

Driftsresultatet før ned- og avskrivninger (ebitda) i online rubrikk var på 325 millioner kroner, mens det var ventet 368 millioner kroner.

Styret i Schibsted foreslår et utbytte på 3,50 kroner per aksje for 2014. Ifølge analytikerne var det ventet utbytte på 3,53 kroner.

Samarbeidsavtaler på plass

Mens det butter litt i Norge, fortsetter Schibsted og Ryssdal byttehandelen om internasjonale nettsteder med rubrikkonkurrenten Naspers.

De to rubrikkjempene inngikk en omfattende samarbeidsavtale i Asia og Sør-Amerika ifjor høst.

Nå kjøper Schibsted Naspers rubrikknettsted i Ungarn, og selger sine rubrikktjenester i Romania og Portugal til Naspers.

Schibsted trekker seg også ut av rubrikktjenestene Tutti.ch og Car4You.ch i Sveits.

Fra før har Schibsted inngått joint ventures med Naspers i Brazil, Indonesia, Thailand og Bangladesh.

* Estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans

Les også:

Aker Solutions bedre enn ventet

Truer med å torpedere avtalen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.