– Det er både rart og vemodig å forlate arbeidsplassen etter så mange år. Schibsted var min aller første jobb, og jeg har vært heldig som har fått jobbe med alle de dyktige folkene her, som hele veien har gitt meg nye muligheter og utfordringer å strekke meg etter, sier Morten Jacobsen i en pressemelding.

Nå er Schibsted inne i nok en ny fase, med ny struktur og organisasjon, og Jacobsen mener at tiden er riktig for å overlate roret til noen andre, kommer det frem i pressemeldingen.

– Vi har fått på plass en svært dyktig produktdirektør i Laila Dahlen. Nå kan Schibsted også få et nytt blikk på helheten med en ny teknologileder, sier Jacobsen.

Morten Jacobsen har vært fast ansatt i Schibsted siden 2005, samme år som han var ferdig med en mastergrad i datateknologi ved Universitetet i Oslo. Han var med å starte programvarehuset Aptoma, og har i Schibsted jobbet med flere ulike merkevarer. De siste fem årene har han jobbet for konsernet, i ulike produkt- og teknologidirektør-roller.

Veien videre

– Jeg kan mye om mediebransjen, og hvilke omstillinger en slik brutal disrupsjon av forretningsmodellene vi har vært gjennom krever av en stor organisasjon - og dens produkt- og teknologiportefølje. Om det er lignende transformasjonsområder eller helt nye vekstkategorier jeg vil jobbe med, håper jeg å få mer tid til å identifisere nå framover, sier Morten Jacobsen.

– Morten har vært leder i flere «generasjoner» av Schibsted sin produkt- og teknologi-organisasjon, som har gjennomgått store – men nødvendige – endringer på relativt kort tid. Det er aldri gøy når flinke folk og gode kolleger slutter, men samtidig har jeg stor respekt for at Morten nå ønsker å gjøre noe annet. Han har vært en svært viktig bidragsyter i en krevende tid for bransjen vår, og han tar med seg verdifulle erfaringer på vei ut, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsted News Media i pressemeldingen.

Rekruttering igang

Schibsted setter nå i gang arbeidet med å finne en ny teknnologidirektør for News Media, som vil få base enten i Stockholm eller Oslo. Morten Jacobsen jobber ut oktober, og Isabella Olsén går umiddelbart inn som interim til ny leder er på plass.

– Vi kommer til å lete etter en leder med tung teknisk bakgrunn, en som er strategisk, har gode lederegenskaper – og samtidig er en lagspiller, sier Tveitnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.