Selskapet leverte et justert resultat, ebitda, på 669 millioner kroner, en økning på fem prosent fra tilsvarende kvartal i fjor, ifølge selskapet.

Selskapet leverte en omsetning på nøyaktig fire milliarder kroner i kvartalet, en økning fra tilsvarende kvartal i fjor.

 – Både omsetning og resultat fortsatte å vokse bra i Schibsteds første kvartal 2017, ifølge selskapets toppsjef Rolv Erik Ryssdal. Han understreker at veksten kom både fra selskapets medievirksomhet og rubrikkvirksomhet. 

Milliardavtale

Schibsted offentliggjorde fredag en milliardavtale med Telenor, der de to selskapene har inngått en bytteavtale der de overtar hverandres andeler i fellesforetak om markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia.

– Det er en god avtale for Schibsted. Jeg tror det er en god avtale for alle parter, faktisk, sier Ryssdal under kvartalspresentasjonen fredag.

Han ville ikke svare på hvem det var som hadde initiert byttehandelen.

På grunn verdiforskjellene mellom selskapsandelene vil Schibsted betale ut Telenor med 406 millioner dollar, rundt 3,4 milliarder kroner.

Selskapene inngikk i 2013 avtaler om fellesforetak innen markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia. Nå selger Telenor sin eierandel på 25 prosent i OLX i Brasil og 50 prosent i Yapo i Chile, slik at Schibsted nå eier henholdsvis 50 og 100 prosent av disse selskapene.

Samtidig overtar Telenor Schibsteds andeler i tilsvarende selskaper i Malaysia, Vietnam og Myanmar.

Telenor kjøper også ut den tredje aktøren i disse selskapene, Singapore Press Holdings, slik at Telenor nå eier 100 prosent av de ledende markedsplassene på nett i disse landene.

Brenner penger på Shpock

Schibsted-ledelsen måtte tåle flere kritiske spørsmål fra analytikere om alle pengene de brenner av på loppemarked-appen Shpock, som nå er tilgjengelig i Norge og fire andre land. 

Mediekonsernet har signalisert at investeringsnivået skal ned, men så langt har det motsatte skjedd. I Norge møter appen konkurranse fra både amerikanske Lets Go og det norske gründerselskapet Tise

I første kvartal gikk Shpock med et driftsunderskudd på 160 millioner kroner. 

Etter at flere analytikere hadde påpekt at Schibsted bruker stadig større summer på Shpock, brøt styreleder Ole Jacob Sunde i Schibsted inn fra sidelinjen:

– Bare for å fjerne all tvil, disse gutta vet hva de gjør, sa Sunde og tittet bort på konsernsjefen sin og finansdirektør Trond Berger. 

Styreleder Ole Jacob Sunde (til venstre) grep inn under kvartalspresentasjonen fredag for å forsvare konsernsjefen Rolf Erik Ryssdal og finansdirektør Trond Berger (bak) mot kritiske spørsmål fra analytikere som reagerer på at Schibsted brenner hundrevis av millioner på loppemarked-appen Shpock. 
Styreleder Ole Jacob Sunde (til venstre) grep inn under kvartalspresentasjonen fredag for å forsvare konsernsjefen Rolf Erik Ryssdal og finansdirektør Trond Berger (bak) mot kritiske spørsmål fra analytikere som reagerer på at Schibsted brenner hundrevis av millioner på loppemarked-appen Shpock.  (Foto: Aleksander Nordahl)

Berger forsvarte pengebruken med at den gir gode resultater. 

Shpock har nå 12 millioner aktive brukere i måneden, opp nesten ti millioner på to år. 

– Planen er at investeringsnivået skal ned, men vi må overvåke markedet. Vi gjør det riktige her, sa Berger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Siv Jensen presenterte revidert statsbudsjett
Regjeringen la fram revidert statsbudsjett torsdag. Finansminister Siv Jensen presenterte budsjettet på en pressekonferanse i regjeringskvartalet.
19:48
Publisert: