Schibsteds inntekter kommer hovedsakelig fra to steder: Rubrikksidene Finn.no og Blocket.se på den ene siden, og mediehus som VG, Aftonbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen på den andre siden.

I andre kvartal leverte Schibsted en omsetning på 4.798 millioner kroner mot 4.602 millioner i 2018. Analytikerne forventet en omsetning på 4.901 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Infront Data for TDN Direkt.

Schibsteds resultat før skatt endte på 568 millioner kroner, mot 593 millioner kroner året før. Her ventet analytikerne et resultat på 728 millioner kroner.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger økte imidlertid til 1060 millioner kroner, fra 895 millioner kroner i 2018. Tallene inkluderer inntekter fra Schibsteds rubrikkselskap.

Tar man bort effekten fra Adevinta, har Schibsted en omsetning på 3.216 millioner kroner i andre kvartal, mot 3.191 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger endte da på 557 millioner kroner, mot 518 millioner kroner i 2018.

Børsfall og aksjonærbrev

Etter at Schibsteds internasjonale rubrikksider 10. april ble skilt ut i et eget børsnotert selskap, Adevinta, har Schibsteds a-aksje falt med rundt syv prosent på Oslo Børs, til en kurs på 226,40 kroner per aksje.

DN skrev forrige uke at Schibsted-aksjonær Oceanwood i et brev til styret i selskapet har tatt til orde for tilbakekjøp av aksjer, for å drive opp det det mener er en for lav aksjekurs.

Oceanwood mener Schibsted-aksjene er verdt mer enn 325 kroner per stykk.

Schibsted bekrefter i resultatmeldingen at det nå vil ta initiativ til tilbakekjøp av aksjer. Styret har gitt selskapet tilsagn til å kjøpe tilbake opp til ti prosent av aksjene og selskapet vil kjøpe tilbake to prosent allerede i tredje kvartal.

Forretningsområdet Marketplaces Norway, som inneholder Finn.no, økte inntektene i kvartalet med syv prosent til 540 millioner kroner. Driftsesultatet (ebitda) steg med 15 prosent til 271 millioner kroner. Like bra går det ikke for Blocket i Sverige. Driftsresultatet var ned ti prosent til 115 millioner svenske kroner.

Adevinta med sterke inntekter - men én utfordring

DN skrev i går at Adevinta, som Schibsted fremdeles har aksjemajoritet i, i andre kvartal tjente over 300 millioner kroner før skatt. Selskapet, som ledes av mangeårig Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal, kunne imidlertid melde at veksten ble litt hindret av svakere annonseinntekter, som en følge av svikt i bannerannonser.

– Svakere bannerannonsering, som kommer av en kombinasjon av globale faktorer i annonsering og tøffere økonomiske forhold, har fortsatt å påvirke den helhetlige inntektsveksten negativ, sa han i en melding mandag.

Bannerannonsering er også en viktig inntektskilde for Schibsteds rubrikksider - Finn.no i Norge og Blocket.se i Sverige. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.