Den Schibsted-ansatte mannen er permittert fra jobben.

– Det er opplysninger som vi er blitt kjent med tirsdag. Vi ser alvorlig på det som har kommet frem, har opprettet en personalsak og undersøker opplysningene nærmere. Imens er medarbeideren permittert fra arbeidet, skriver styreleder i viralsiden Lajkat, Pontus Ogebjer, i en epost til Dagens Næringsliv.

Det var svenske Dagens Nyheter som meldte om saken tirsdag kveld.

– Arbeider for våre eiere

Etter at New York Times avslørte at Hollywood-toppen Harvey Weinstein hadde drevet systematisk seksuell trakassering gjennom flere tiår, har den såkalte #metoo-kampanjen på sosiale medier rettet søkelyset på lignende hendelser i flere andre bransjer.

Flere kvinner har fortalt om opplevelser rundt både seksuelle overgrep og seksuell trakassering.

I Dagens Nyheter står en ny kvinne, som jobber som ansvarlig redaktør i viralsiden Lajkat, frem med grove anklager mot den Schibsted-ansatte.

Blant annet skal hun ha blitt isolert både sosialt og på jobben, og følt at mannen hadde fullstendig kontroll over henne.

– Jeg er redd for at han ikke kommer til å slutte, at han alltid kommer til å ha makt over meg. Han sitter fortsatt i selskapets ledelse og arbeider for våre eiere, sier hun til DN.se.

Har hatt lederstilling

Hun beskylder også den Schibsted-ansatte for å ha forgrepet seg på henne fysisk.

Mannen ble i 2015 anklaget for voldtekt av en annen kvinne, men saken ble henlagt, skriver Dagens Nyheter.

– Dette var før min tid som publisher, men Aftonbladet kjente til anklagene. Politiet gjorde en utredning, som ble henlagt. Dette skrev Aftonbladet om i forrige uke. Vi tar alle slike hendelser på største alvor, sier Aftonbladets redaktør Sofia Olsson Olsén til Aftonbladet om hendelsen i 2015.

I en intern epost sendt til Aftonbladet-ansatte onsdag morgen, skriver Olsén at de først ble kjent med hendelsene tirsdag kveld.

– Vi ser alvorlig på informasjonen som har kommet frem, og Schibsted HR har opprettet en personalsak for å undersøke dette nærmere. I går kveld ble det besluttet at den tidligere Aftonbladet-medarbeideren er permittert, det vil si en timeout fra arbeidet, så lenge utredningen pågår, skriver Aftonbladet-redaktøren.

Den Schibsted-ansatte har hatt lederstilling i Aftonbladet, men jobber nå i Schibsted. Mannen har ikke besvart henvendelsene fra Dagens Næringsliv – ei heller henvendelsene fra svenske DN.

Aftonbladet-kommentator ute

Fra før av er en annen ansatt i Aftonbladet, kommentatoren Fredrik Virtanen, permittert fra jobben, etter at flere kvinner har anklaget han for seksuelle overgrep.

– Jeg har oppført meg tåpelig, men aldri dopet ned eller voldtatt noen, sa Virtanen til egen avis etter avsløringene.

Søndag ble det også kjent at Virtanen ikke får fortsette å skrive kronikker på ledersidene til Aftonbladet.

– Ledersiden er avisens stemme utad. Du spiller en viktig rolle når du skriver der. Uansett, hva undersøkelsen kommer frem til, så har jeg besluttet at Fredrik Virtanen ikke lenger kan medvirke på Aftonbladets lederside, skrev politisk redaktør Karin Pettersson til Aftonbladet søndag.

Virtanen var sterkt uenig i begrunnelsen og mente Pettersson «snudde kappen etter vinden»(Vilkår)

Var lei nedbemanning. Startet for seg selv
Bjørnar Bråthen (52) og Eva Bråthen (52) jobbet i henholdsvis DNB og i SAS. De var lei stadige nedbemanningsprosesser.
03:51
Publisert: