Danske Banks analytiker Martin Stenshall skriver i en rykende fersk analyse at aksjekursen til det norske mediekonsernet Schibsted skal opp fra 450 til 500 kroner.

I morgentimene har Schibsted-aksjen skutt i været med over 23 prosent og handles kl 10.30 til kurs 450,60 kroner. Men på det høyeste rett etter at børsen åpnet var kursen helt oppe i 498 kroner.

Les også: Schibsted i global rubrikkallianse

Med en aksjekurs på 450 kroner verdsetter markedet Schibsted til 48,4 milliarder kroner.

Danske Bank forsvarer estimatøkningen blant annet med at Schibsteds investeringsbehov vil falle. Analytikeren omtaler avtalen med sørafrikanske Naspers som «Mother of all triggers».

Les også: - Et vanvittig potensial

«Endelig slår Naspers og Schibsted seg sammen (som vi spådde i vår analyse 12. september),» skriver Danske Bank.

«Disse transaksjonene vil plassere Schibsted og Naspers på vinnerlaget, reduserer markedsføringskostnadene og setter selskapet på en raskere vei mot bedre inntjening og positiv kontantstrømmer. Vi er spesielt glade for at samarbeidet inkluderer Brasil,» skriver Danske Bank.

Her anslår analytikeren også at samlede investeringer i Brasil vil reduseres med 60 prosent og bli fordelt med 25/25/50 mellom Schibsted, Telenor og Naspers.

Les også: Oppjusterer kursmålet på Schibsted

Flere av analytikerne som stilte spørsmål under telekonferansen fredag formiddag gratulerte partene med avtalen.

Starten på noe enda større

- Vi er spent på å jobbe sammen med våre nye partnere. Vi tror det vil skape verdier for aksjonærene, sa Naspers-sjef Bob van Dijk da han avsluttet telekonferansen fredag formiddag.

Les også:  Gjør felles front mot asiatisk rubrikkmarked

Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal avsluttet telekonferansen med å poengtere at avtalen med erkerivalen Naspers kan være starten et langt større enn samarbeid. Han poengterte at alliansen åpner mange nye og spennende muligheter for Schibsted i fremtiden.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Den nye målgruppen: Du og jeg dnPlus  

Skavlan er fortsatt snakke-kongen  

Nyhetskamp om fjernkontrollen

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.