Det skriver Kristin Skogen Lund i en intern epost til sine ansatte i Schibsted. Sven Størmer Thaulow går fra stillingen som direktør i for Cisco Norge og Island, og har tidligere erfaring fra Telenor.

Thaulow sier han ser frem til å jobbe med Kristin Skogen Lund igjen. De to jobbet sammen i Telenor fra 2010 til 2012.

– Man velger også sin sjef. Kristin Skogen Lund har jeg jobbet for før, og det sier seg selv at jeg ikke ville begynt å jobbe for henne igjen hvis jeg ikke likte å jobbe for henne. Men det er også Schibsteds posisjon, samfunnsrolle og menneskene som gjør det attraktivt å jobbe der, sier Thaulow.

Fulltallig ledergruppe

Thaulow er Skogen Lunds andre ansettelse i Schibsteds ledergruppe siden hun overtok som toppsjef i Schibsted i desember 2018.

Sven Størmer Thaulow har erfaring fra Telenor og Cisco.
Sven Størmer Thaulow har erfaring fra Telenor og Cisco.

Skogen Lunds ledergruppe består nå av:

  • Anders Skoe, administrerende direktør i Finn, er sjef for alle nordiske online rubrikksider.
  • Siv Juvik Tveitnes, sjef i Publishing.
  • Raoul Grünthal, sjef i vekstdelen Next.
  • Trond Berger, finansdirektør.
  • Mette Krogsrud, sjef for hr og corporate affairs. Krogsrud kom fra stillingen som norgessjef i hodejegerselskapet Korn Ferry.
  • Sven Størmer Thaulow, som begynner som data- og teknologidirektør 18. mars.

Data, data, data

Skogen Lund skriver i meldingen Thaulow Størmer skal jobbe med Schibsteds evne til å «samle og prosessere data for å utvikle våre forbruker- og annonsetilbud».

– Sven har vært instrumentell i å bygge data- og teknologiplattformer for å levere effektive tjenester til millioner av kunder verden over. Han er en erfaren teknologileder innen mobil, data og digitale tjenester, og vi er stolte over at han blir med på vårt team, skriver Kristin Skogen Lund.

– Jobben handler om å forvalte de dataene Schibsted har på en best mulig måte – både ved å beskytte brukerne og ved å drive best mulig forretning på dem. En annen viktig del av oppgaven er å sikre at Schibsted er et av beste miljøene for ingeniører og folk som jobber med produktutvikling, sier Sven Størmer Thaulow selv.

Thaulow er utdannet sivilingeniør fra NTNU, der han studerte Industriell Økonomi med computer science som fordypning.

Teknologioptimisme med en klype salt

Thaulow har også vært innom det myteomspunne Singularity University – både omtalt som Silicon Valleys mest profilerte tenketank, klodens mest sagnomsuste utdannelsessted for tech, og arnested for en nærmest religiøs tro på at maskinene en dag skal bli smartere enn menneskene og sette i gang en eksponentiell teknologiutvikling.

– Hva lærte du på Singularity University?

–Det er et par år siden jeg var der, men jeg lærte kanskje mest innenfor andre sektorer enn dem jeg selv jobber med – blant annet genetikk og fornybar energi. Og det er selvfølgelig en del av teknologioptimismen man skal ta med en klype salt. Jeg har for eksempel lært at ting tar mye lengre tid enn man tror – fordi det er mennesker involvert.

Thaulow viser til at han selv startet i Telenor i 1999 fordi han trodde at internett skulle komme på telefonen.

– Det tok lengre tid enn jeg trodde.

Comoyo og Star Wars

Thaulow var sentral i utviklingen av Comoyo, Telenors nettbaserte strømmetjeneste for film, tv og serier. Den ble nedlagt etter et par år, omtrent samtidig med at Netflix kom til Norge.

Comoyo var også Telenors digitale utviklingsselskap med over 130 ansatte. Selskapet gikk med underskudd på over 100 millioner kroner i 2012.

Thaulow minner om at Comoyo var noe langt mer enn bare strømmetjenesten med samme navn, som sysselsatte rundt 40 mennesker.

– Comoyo drev med mange flere ting enn det som kom frem i mediene. Vi utviklet også den globale infrastrukturen for Telenors tjenester, for eksempel identitetsløsningen, tjenestebetaling og dataplattform – pluss tjenester som MinSky og Appear.In, sier Sven Størmer Thaulow.

Mange ansatte i Comoyo, som senere skiftet navn til Telenor Digital, engasjerte seg noen år senere i en konstellasjon i Telenor som kalte seg «Future Alliance» etter inspirasjon fra Star Wars' «Rebel Alliance» – en gruppe opprørere som driver geriljakrigføring mot makthaverne i den fiktive galaksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør om regjeringsutvidelsen: Det blir flere som kjemper for sitt område, og færre som ser helheten
03:20
Publisert: