Schibsted spinner om kort tid ut sin internasjonale rubrikkvirksomhet under det foreløpige navnet Marketplaces International (MPI).

Nå henter MPI Uvashni Raman som ny finansdirektør.

Hun kommer fra tilsvarende stilling i videovirksomheten til Schibsteds hovedkonkurrent i rubrikkmarkedet, det sørfarikanske mediekonsernet Naspers.

Uvashni Raman blir finansdirektør i MPI.
Uvashni Raman blir finansdirektør i MPI. (Foto: Naspers)

Naspers er et multinasjonalt rubrikk-, internett- og underholdningskonsern med hovedkvarter i Cape Town i Sør-Afrika.

– I det MPI forbereder utskillelse fra Schibsted og notering på Oslo børs, vil Uvashni Raman bidra med både sektorerfaring og funksjonell ekspertise til lederteamet, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal ifølge en pressemelding fra MPI.

MPI går på børs 10. april med sine rubrikkvirksomheter i 16 land.

Nære konkurrenter

Forholdet mellom Schibsted og Naspers er tett og komplisert.

Schibsted eier for eksempel rubrikktjenesten OLX Brasil i et 50-50 kompaniskap med Naspers.

I oktober spådde Arctic-analytiker Henriette Trondsen at utskillelsen av classifieds, altså den internasjonale rubrikkvirksomheten, bare er starten på noe virkelig stort.

– Jeg tror på sikt at Schibsted vil gå sammen med konkurrenten Naspers på rubrikksiden. De eier allerede OLX Brasil sammen, og på sikt tror vi de også vil slå seg sammen med de andre rubrikkselskapene til Naspers. Da vil de bli en veldig sterk global spiller, med betydelige synergier på produkt- og teknologiutvikling, sa Trondsen.

Hun sa også at hun ikke trodde en slik sammenslåing vil skje allerede i 2019, men kanskje i 2020 eller 2021.

Både toppsjefen i Naspers, den nederlandske, tidligere McKinsey-konsulenten Bob van Dijk, og Naspers rubrikksjef Martin Scheepbouwers, jobbet jobbet en periode sammen med Rolv Erik Ryssdal i Schibsteds rubrikkvirksomhet.

I november 2014 inngikk Schibsted en omfattende samarbeidsavtale med Naspers. Les hele historien om Schibsteds pakt med Naspers her:

Marketplaces International er det foreløpige navnet på Schibsteds internasjonale rubrikkvirksomhet, der Schibsted har sagt det vil beholde en eierandel på 60 prosent etter børsnotering og nedsalg.

35 prosent av aksjene i MPI vil bli delt ut til Schibsted aksjonærer, mens fem prosent av aksjene i det nye selskapet planlegges solgt i forbindelse med børsnoteringen.

Schibsted fremlegger resultat for 4. kvartal 2018 i kommende uke.

En podkast om bløff, bil og børs!

—Vi kommer tilbake med et bedre navn snart
01:34
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.