Schibsted omsatte ifølge en børsmelding for 4.327 millioner kroner i andre kvartal.

Fra før av var estimater SME Direkt hentet inn på vegne av TDN Finans fra 11 analytikere at det norske mediekonsernet ville omsette for 4.292 millioner kroner i andre kvartal.

Rekord

– Vi er glad for å melde at Schibsted leverte rekordhøye driftsresultat i andre kvartal. Dette kommer av godt arbeid i både online rubrikk, mediehus og Schibsted Vekst, sier Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted, i en kommentar. 

Schibsteds driftsresultat før engangseffekter og av og nedskrivninger (ebitda) var på 694 millioner kroner

Analytikerne forventet samtidig at Schibsted ville legge frem et driftsresultat før engangseffekter og av og nedskrivninger (ebitda) på 645 millioner kroner, mot 637 millioner kroner året før. 

Mediehus og rubrikk

Det norske mediekonsernet har to hovedforretningsområder: Det ene er eierskapet i norske mediehus som VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, samt eierskap i svenske Aftonbladet og Svenska Dagbladet.

Det Schibsted imidlertid tjener brorparten av pengene sine på er såkalte online rubrikk-sider, der Finn.no er det mest nærliggende eksempelet. Schibsted er inne i rubrikkmarkeder over hele verden.

Ifølge TDN Finans anbefaler ni av analytikerne kjøp av Schibsted-aksjen, mens to har en hold-anbefaling. Snittkursmålet til analytikerne er på 271 kroner.

Før børsstart tirsdag var Schibsteds a-aksje på 218,8 kroner.(Vilkår)