– Skuffelsen i fjerde kvartal var den globale porteføljen, som negativt påvirker vår totale vekstrate. Italia har slitt grunnet en negativ utvikling i bannerannonser og den nye ledelsen har utviklet en aksjonsplan for å snu trenden, sier Ryssdal.

Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal sier i en melding at selskapet har fortsatt å levere sterk vekst til tross for et mer utfordrende makrosituasjon i noen land.

Den globale porteføljen til Adevinta består av rubrikkselskaper i land som Italia, Marokko, Irland og Ungarn.

Adevinta leverte et bruttoresultatet uten «joint ventures» var på 49,6 millioner euro, mot 46,6 millioner euro i samme kvartal i fjor.

På forhånd ventet et konsensus av analytikere at Adevinta skulle legge frem et bruttoresultat på 56 millioner euro for fjerde kvartal 2019. Det fremgår av estimater Infront har hentet inn for TDN Direkt blant syv analytikere.

På bakgrunn av de svake resultatene faller Adevinta klart på børs. Minutter etter børsåpning var aksjen ned fire prosent. Aksjen hentet seg etter hvert inn og var kl. 14.30 ned litt under to prosent.

Selskapets omsetning, inkludert «joint ventures» i kvartalet var på 200 millioner euro, mens den ordinære omsetningen var på 184,3 millioner euro, mot ventede 187 millioner euro.

Driftsresultatet ble 12,5 millioner euro i perioden, mot -12,0 millioner euro samme periode året før. Det ventede var et driftsresultat på 47 millioner euro.

Konkurransesituasjonen for internasjonale rubrikksider har vært gjenstand for både rykter og diskusjoner om oppkjøp det siste året. To av gigantene i markedet – Schibsted og Naspers – valgte begge å skille ut og børsnotere internasjonale rubrikksider. Naspers børsnoterte selskapet Prosus i fjor høst, et selskap som blant annet huser Naspers andel i kinesiske Tencent, samt foretak som letgo og OLX.

Markedet har tatt positivt imot Adevinta, som før onsdag var opp 35 prosent siden børsnoteringen 10. april i fjor. Verre er det for Prosus, som er ned litt under fem prosent siden børsnoteringen i september i fjor.

Analytikere har spekulert i om de to selskapene går mot en sammenslåing av de to, noe som foreløpig ikke har skjedd. Adevinta-kursen hoppet sågar ekstra opp i forrige uke, etter at Intercontinental Exchange varslet at det så på muligheten for å kjøpe Ebay. Det ble ikke noe av i denne omgang, men Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen mente at det for Adevinta-aksjen var positivt med økende interesse rundt oppkjøp og konsolideringer i classifieds-sektoren fra private equity og andre selskap.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.