Ulf André Andersen har de siste årene vært redaktør og nestkommanderende i Se og Hør. Kjendismagasinets opplag falt med 10.000 eksemplarer i 2015, men tross fallende lesertall tar Andersen over et blad som fremdeles kommer ut to ganger i uken.  

– Hvordan er det å bli permanent sjefredaktør i Se og Hør?

– Det grugleder jeg meg til. Det er en stor og spennende oppgave. Jeg tar jo over roret fra folk som har skrevet pressehistorie. Og går derfor til oppgaven med stor ydmykhet.

– Hva tenker du om utviklingen i opplag på papir og lesertallene generelt?

– Det er en stor utfordring, men det er spennende å se hva man kan klare å få til. Det er ingen som forventer at jeg skal klare å øke opplaget, men det er spennende å se hva man kan få til digitalt. Det blir ikke et nytt revolusjonerende produkt, men det er viktig at papir og digitalt samordnes og vi fortsetter å lage gode billedreportasjer som underholder, sjokkerer og opplyser leserne. Se og Hør skal gjøre livet gladere.

– Hvor lenge vil Se og Hør beholde to utgaver?

– Det er fantastisk at vi fortsatt klarer å gi ut to utgaver. Så lenge det går bra for begge, er det ikke noe grunn til å legge ned utgaver.

– Se og Hør har inngått samarbeid om kjendisstoff med Dagbladet, men tjener foreløpig kronene digitalt på annonser. Ser du for deg at dere kan begynne å ta betalt digitalt for kjendisstoff?

– Om det er mulig å finne nye inntektskilder digitalt, er en av tingene vi må teste ut. Jeg har masse tanker om det, men har ikke så lyst til å dele dem med DNs lesere foreløpig.

– Etter det vi har hørt har du kalt deg «Ellen Arnstads veskebærer». Stemmer det?

– Ja, det har jeg vært. Ellen kaller meg bare «Gucci-Ulf». Det har vært en veldig lærerik og spennende periode å jobbe med henne. Jeg skulle egentlig slutte når hun tok over, men vi fant tonen så bra at jeg valgte å fortsette. Hun har masse energi og er morsom å jobbe med, så jeg har stor respekt for den jobben hun har gjort. Nå er jo jeg sjef, men det ser dessverre ikke ut som min utviklingsredaktør, Ingeborg Heldal, kommer til å ta over rollen som min veskebærer.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nordmenns vinvaner i endring: Slik handler vi på polet
Lettere og lysere og ikke bare til mat.
00:54
Publisert: