– Jeg kan bekrefte at vi har tatt rettslige skritt for å belyse hvordan vår pappas samboer har fått ham til å testamentere alt han eide til henne. Vi er sikre på at han egentlig ikke mente å frata barn og barnebarn farsarven. For øvrig finner vi det ikke riktig å si noe ytterligere før etter at vår pappa er bisatt, sier sønnen Svein Arne Haavik til DN.

Svein Arne Haavik ønsker ikke å utdype hvilke rettslige skritt som vil bli tatt eller svare på andre spørsmål om saken.

Sol Haavik var Knut Haaviks partner i 15 år.

– Jeg har ingen kommentarer til dette, sier Sol Haavik til DN.

Formue og eiendommer

Knut Haavik døde natt til fredag 8. februar i Spania, der han var sammen med Sol Haavik.

Se og Hør-gründeren etterlater seg også sønnene Svein Arne, Knut jr. og datteren Cecilie, som han fikk med kona Torunn Haavik. Hun døde i 2002, etter over 35 års ekteskap, ifølge Se og Hør.

Knut Haavik sto i skatteligningen i 2017 oppført med en formue på snaut åtte millioner kroner. Han eide hus i Oslo, hytte i Sandefjord og et hus på Costa del Sol i Spania.

I årsregnskapet til Haaviks aksjeselskap, Haavik Communications as, kommer det frem at selskapet eier 100 prosent av det spanske selskapet Casakos S.L.

Gjennom dette selskapet eier Haavik en bolig i Spania. Dette selskapet er bokført til en verdi på 4,3 millioner kroner, men ifølge årsregnskapet har boligen trolig en større verdi enn bokført dersom den ville blitt solgt nå.

Gjorde intervju før jul

I et intervju med Se og Hør etter dødsfallet, fortalte Sol Haavik at hun fant Haavik død på kjøkkenet.

– Det er en slags underlig trøst i å tenke på at Knut døde slik han ville ha ønsket å dø. Det gikk raskt. Det var ingen dødskamp, ingen smerter. Ikke noe langt sykeleie, sa Sol Haavik til bladet.

Det var også Se og Hør som gjorde det siste intervjuet med Haavik etter at han fylte 75 år i desember i fjor.

I intervjuet snakket Haavik om sine barnebarn.

– Det er moro med barnebarn. Jeg har seks barnebarn og to bonusbarnebarn. Men du må spørre Sol om når de har bursdager, sa han til Se og Hør.

Var Se og Hør-sjef i 25 år

Han begynte karrieren som lokaljournalist i Ullern Avis/Akersposten i 1962 – og fortsatte som lokaljournalist i Larvik og Sandefjord i årene som fulgte, før han ble krimjournalist i VG i 1969.

I 1978 startet han opp Se og Hør i Norge, et blad som ble en enorm suksess. Ifølge SNL.no ble Se og Hør først Norges største ukeblad for så å bli Nordens største i løpet av kort tid.

– Jeg har alltid vært rappkjefta, så jeg tenkte at jeg ville blitt en god advokat. Men jeg var så elendig på skolen. Jeg hadde aldri greid meg gjennom jusstudiet. Journalist, derimot, trengte jeg ingen utdannelse for å bli. I 1978 startet jeg Se og Hør. Jeg er stolt av bladet jeg bygget opp, men jeg leser det ikke lenger. Se og Hør er blitt et dameblad, sa Haavik til VG i 2014.

Etter hans død, ble Haavik hyllet av hans etterfølgende Se og Hør-redaktører:

– Han var en av de beste venner man kunne ha. Og jeg er stolt av å kunne kalle ham «en av mine». Vi jobbet sammen dag og natt i en årrekke, og i gamle dager ble vi enige om å støtte den andres familie dersom en av oss skulle falle fra. I dag går tankene til Sol, som er i Spania, sa Odd Johan Nelvik ifølge Se og Hør.

– I den moderne mediehistorien var Knut Haavik en gigant. Han var «Mister Kjendis» og skapte jo en helt ny journalistisk sjanger, som alle medier benytter i dag, sa Ellen Arnstad til Kampanje.

Knut Haavik bisettes torsdag i Ris kirke, opplyser Dagbladet.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.