Knut Haavik døde natt til fredag i Spania, der han var sammen med sin kone Sol, opplyser VG.

– Det var helt udramatisk. Han spilte golf i går, og fikk holde på det han elsket til det siste, sier sønnen Svein Arne Haavik til DN.

Haavik er mest kjent for å ha startet Se og Hør i Norge. Svein Arne Haavik, som er sjef i VG Partnerstudio, sier at hele familien er veldig stolt over faren.

– Vi er veldig stolte av det han fikk til med Se og Hør. Han oppnådde veldig mye i livet sitt, sier han.

Elendig på skolen

Haavik publiserte sitt første Se og Hør i 1979 og var redaktør helt frem til 2004. Han hadde også bakgrunn som krimreporter i VG på 70-tallet.

– Jeg har alltid vært rappkjefta, så jeg tenkte at jeg ville blitt en god advokat. Men jeg var så elendig på skolen. Jeg hadde aldri greid meg gjennom jusstudiet. Journalist, derimot, trengte jeg ingen utdannelse for å bli. I 1978 startet jeg Se og Hør. Jeg er stolt av bladet jeg bygget opp, men jeg leser det ikke lenger. Se og Hør er blitt et dameblad, sa Haavik til VG i 2014.

Se og Hør-gründeren etterlater kona Sol, sønnene Sven Arne, Knut jr. og datteren Cecilie, samt seks barnebarn, skriver VG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva var oljeprisen sist Liverpool tok seriegull?
DN utfordret Liverpool-fan Eldar Sætre på historisk oljepris, navnebytte og kvartalstall
01:19
Publisert: