I Sverige er to menn fra Schibsted og konsernets storavis Aftonbladet permittert etter overgrepsanklager.

Schibsted har som følge av anklagene igangsatt en granskning gjennom en uavhengig tredjepart.

DN skrev onsdag om mediekonsernets nye toppledelse, der syv av 27 er kvinner.

Samme dag kom politisk redaktør Trine Eilertsen i Aftenposten med hard kritikk av rekrutteringsprosessen og den lave kvinneandelen i Schibsteds ledelse.

Lettere å varsle

Eilertsen mener bedre kjønnsbalanse vil være bra for kulturen og gjøre det lettere å varsle om seksuell trakassering.

– Hvis du har bedre balanse med mange kvinner på flere nivåer, gjør det noe med kulturen. Det blir mindre trakassering og lettere å si ifra, mener Eilertsen.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal svarte at målet over tid er å bedre kjønnsbalansen skal på toppnivå i konsernet. Samtidig viste han til at ledergruppene til sjefredaktørene i Schibsted-medier har nærmere 50 prosent kvinner.

Epost til alle ansatte

Saken har skapt så stort press at Ryssdal onsdag kveld sendte ut en epost til alle ansatte.

– Ja, vi bekrefter at denne mailen har gått ut til alle ansatte. Vi valgte å løfte dette fordi det er et viktig tema for oss som vi tar alvorlig, og understreke at vi ønsker – og vil jobbe for – en inkluderende kultur som bygger på åpenhet og tillit. For øvrig viser vi til våre utfyllende kommentarer til temaet i dagens sak i DN, skriver kommunikasjonsdirektør Kjersti Oppen i Schibsted.

«Vi kunne ha gjort det bedre»

Dette skrev konsernsjef Ryssdal i eposten til de ansatte (DN har oversatt teksten fra engelsk):

«De siste to ukene har vi vært vitne til en bølge av vitnemål fra kvinner, et kraftfullt rop i sosiale medier, for å si det som det er.

Historiene som deles om trakassering og overgrep har vært overveldende. #Metoo har satt søkelyset på uakseptable forhold på arbeidsplassen, ikke bare i mediebransjen, men i samfunnet som helhet.

En skikkelig øyeåpner for menn, men også for organisasjoner, skoler og bedrifter. Og for oss i Schibsted.

I Schibsted har vi nulltoleranse for trakassering av noe slag.

Med den nye organisasjonen, og i etterkant av #Metoo, har vi muligheten til å bygge et nytt og sterkere Schibsted, der vi vil revitalisere våre verdier og prinsipper, og øke vårt fokus på mangfold.

Vi har mange gode ting på gang i hele Schibsted. Med den nye organisasjonen på plass har vi lagt grunnlaget for å bygge et virkelig fokusert, hurtigarbeidende og suksessrikt selskap.

Jeg vet at jeg og vi kunne ha gjort det bedre på mangfold, og flere av dere har påpekt det overfor meg.

Fremover vil vi øke fokuset på mangfold og inkludering, og dette vil bli fulgt opp av divisjonsdirektørene, hr og fra konsernnivå. Vi har nå muligheten til å bygge et fremragende Schibsted, hvor folk kan trives og utvikle seg. Jeg vil jobbe hardt for å gjøre min del, men jeg trenger også alle dere til å bidra. Bare sammen vil vi lykkes.»(Vilkår)

Meretes utvalgte: En liten skatt fra Chile til 160 kroner
De fleste chilenske vinene til salgs til Norge kommer fra store produsenter. De Martino er en liten produsent, men er blant de aller beste.
00:55
Publisert: