Kjøperen er det danske mediehuset JP/Politikens Hus, som fra før eier Jyllands-Posten, Ekstrabladet og Politiken

Det skriver Bonnier i en pressemelding fredag formiddag.

- Dette er en veldig god avtale for Bonnier. Gjennom dette salget får vi nye ressurser for å fortsette å investere og gjøre oppkjøp i områder der vi ser muligheter for fremtidig vekst og bedre avkastning, sier konsernsjef Tomas Franzén i Bonnier i pressemeldingen.

Etter planen skal den nye kapitalen brukes for å skape digital vekst på andre områder innenfor Bonniers forretningsområde.

Lange tradisjoner

- Dette vil hjelpe oss i arbeidet med å øke vår andel av nye, først og fremst digitale inntekter fra 15 prosent i fjor til 50 prosent innen 2020, fortsetter Franzén.

Børsen ble grunnlagt i 1896, og Bonnier har vært eiere siden 1969. Avisen har et daglig opplag på 48.000 eksemplarer og leses av rundt 150.000 daglig.

Sjefredaktør Anders Krab-Johansen i Børsen er fornøyd med oppkjøpet.

- Børsen er en klar og selvstendig stemme i det danske medielandskapet. I JP/Politikens Hus vil Børsen få eiere som i likhet med Bonnier kombinerer profesjonalitet med en sterk tradisjon for uavhengig journalistikk, sier han i pressemeldingen.

 

Se DNtv: De fem beste billikjøpene på polet:

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.