– Jeg har holdt på kjempelenge og elsket hver dag på jobb. Det å være sjefredaktør i Elle har vært helt fantastisk, sier Fardal til DN.

Det er franske Lagardére som eier Elle-merkevaren globalt, mens Egmont Publishing inntil i fjor var utgiver i Norge.

I mai i fjor ble det imidlertid kjent at markedsføringsselskapet United Influencers tar over som ny utgiver av motebladet.

Fardal ble med videre som redaktør.

– Jeg var i en lignende prosess for nesten to år siden, i forbindelse med at lisensen skulle reforhandles. Da var jeg i samme tankebaner – om når man burde gjøre noe annet og om det bare var jeg som var i samme jobb i 20 år, sier hun.

«Var en drivkraft»

Halvannet år etter har hun levert oppsigelsen.

Det skjer etter 20 år som sjefredaktør for magasinet. Fardal tok over Elle i 1998. Før det hadde hun i en årrekke jobbet i Dagens Næringsliv.

– Løsningen med at UI overtok lisensen var kjempespennende. Jeg var en drivkraft i det, og satsingen var avhengig at jeg var med i starten. Tanken var veldig riktig fra UI-eiernes side: Elle er en influencer på samme måte som en 25-åring med en mac er det. Det har vært spennende å flytte inn i et oppstartsselskap med det som egentlig er en digital salgsorganisasjon, sier hun.

– Slutter du på grunn av uenighet om veien videre?

– Nei, det gjør jeg ikke.

Skal kose med kattene

– Hva skal du gjøre nå?

– Det er et godt spørsmål. Jeg skal kose med de to kattene mine. Og så skal jeg avslutte på en ordentlig måte. Jeg har oppsigelsestid, og skal sørge for en god nok overlevering som mulig, sier hun.

Fardal sier hun har tenkt til å bruke kompetansen og evnene sine til å gjøre noe annet.

– Jeg har masse kompetanse på mange områder og lang, lang ledererfaring, sier hun.

Det er kun noen uker siden Elle-konkurrent Bonnier – som gir ut kvinneblader som Costume, Tara og Stella, bestemte seg for å legge ned i Norge. 58 ansatte ble berørt – mens Bonnier varslet at selskapet planlegger å videreføre publikasjonene ved at det inngås forretningsavtaler om utgivelse med de nåværende redaktørene i magasinene.

Fardal ser en fremtid for magasiner som Elle.

– Jeg har vanskelig for å tro på at slike magasiner forsvinner. Jeg tror på papir og print. Når man har en merkevare, må man selvfølgelig jobbe med andre kanaler. Men en merkevare fremtrer på en helt annen måte på glanset papir enn i en feed, sier Fardal.

Tror ikke innholdsmarkedsføring tar over

Hun tror heller ikke magasinene vil bli helt overtatt av innholdsmarkedsføring – noe utgiver United Influencer har tuftet sin virksomhet på.

– Jeg tror ikke at innholdsmarkedsføring overlever uten redaksjonelt innhold. Ingen er interessert i et blad med bare betalt innhold. Jeg tror heller ikke at influensere kommer til å nå ut eller bli populære kun gjennom betalt innhold, sier Fardal.

Medeier i United Influencers, Kjetil Tveter, sier han synes det er trist at Fardal slutter.

- Signy har vært en stor ressurs for Elle. Hun sitter på mer enn 20 års erfaring og kjenner merkevaren bedre enn noen, skriver han i en epost.

- Har dere vært enige med Fardal om veien videre?

- Ja.

- Hvem styrer skuta fremover?

- Signy fortsetter og vi vil få på plass en erstatter før Signy sin oppsigelsestid er ferdig. Hvem dette blir vil tiden vise, skriver Tveter.

Det var Kampanje som omtalte avgangen først.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.