Rune Indrøy (53) sluttet som kommunikasjonsdirektør i TV 2 sommeren 2015, et halvt år etter at Olav T. Sandnes hadde inntatt sjefskontoret på Nøstet i Bergen.

Nå viser ligningstallene at Indrøy, som satt i TV 2s øverste ledelse i en årrekke, fikk med seg en god slump penger.

I 2016 hadde Indrøy en skattbar inntekt på drøyt 6,3 millioner kroner.

– Jeg sluttet i TV 2 i august 2015 etter 23 år i bedriften, derav 18 år i ledergruppen. Jeg benyttet meg av min lederavtale og forhandlet på grunnlag av den direkte med administrerende direktør Olav Sandnes, sier Indrøy.

Over fem mill. fra TV 2

Han startet som reporter og redaksjonssjef i TV 2, før han ble informasjonssjef i 1997 og kommunikasjonsdirektør fra 2001. Indrøy er beskrevet både som spin doctor, edderkopp og KGB-oberst.

– Mesteparten av mitt sluttoppgjør ble utbetalt i januar i 2016. Det ble samtidig utbetalt en liten lederpensjon, på toppen av den ordinære TV 2-pensjonen, er Indrøys forklaring på lønnshoppet.

I dag jobber Indrøy med myndighetskontakt for UiB, som seniorrådgiver på universitetsdirektørens kontor.

–Min inntekt, slik den fremkommer i ligningen, inneholder også min lønn fra Universitetet i Bergen i fjor, sier Indrøy.

– Hvor stor del av inntektene dine er fra TV 2?

Du kan lese På Høyden på nett og regne ut selv, sier Indrøy med henvisning til en sak om lederlønninger på Universitetet i Bergen i universitetsavisen.

Ifølge På høyden tjente Indrøy i overkant av en million kroner fra UiB, som betyr at i overkant av fem millioner av inntekten hans i 2016 kom fra TV 2.

Tjente bedre enn sjefene

Inntekten på 6,3 millioner plasserer Indrøy langt over sin tidligere konsernsjef i TV 2, Olav Sandnes, som tjente snaut 4,4 millioner kroner i fjor.

Heller ikke andre profilerte toppledere fra mediebransjen som kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK med sine 3,2 millioner og konsernsjef Gunnar Kjell Bjørkavåg i DN-eier NHST Media Group med inntekten på 5,8 millioner matcher inntektene til den tidligere kommunikasjonsdirektøren.

Schibsted på inntektstoppen etter kuttrunder

De fire medietoppene med best inntjening i 2016 tilhører ifølge skatteligningene alle Schibsted-konsernet. Styreformann Ole Jacob Sunde hadde inntekter på i overkant av 16,3 millioner kroner i løpet av fjoråret, drøye seks millioner mer enn konsernsjef Rolv Erik Ryssdal med sine 10,1 millioner.

Konsernsjef Didrik Oskar Munch i Schibsted Norge er Norges tredje best betalte medietopp med en inntekt på nærmere 6,9 millioner kroner.

Fjerdeplass på listen innehas av leder for produktdivisjonen i Schibsted, Terje Seljeseth med 6,5 millioner kroner i inntekt.

Schibsted var i fjor gjennom omfattende kuttrunder, etter at de i 2015 gjorde det klart at VG og VGTV måtte kutte kostnader med mellom 30 og 60 millioner kroner.

I løpet av fjoråret tok nærmere 40 medarbeidere sluttpakke.

Fjorårets VG-redaktør Torry Pedersen tjente ifølge skattelistene nærmere 4,7 millioner kroner i fjor.(Vilkår)

Her er de fem vanligste engelskfeilene nordmenn gjør
Chris Unwin er Stortingets engelsklærer. Her gir han fem tips til nordmenn som vil bli bedre i engelsk.
01:57
Publisert: