Tirsdag i forrige uke ble det klart at sekretariatsleder Jens Egil Heftøy sa opp sin stilling i Skup med umiddelbar virkning etter å ha blitt tatt for ikke-autoriserte bankuttak.

I første omgang dreier det seg om et beløp på drøyt 43.000 kroner, som han har sagt seg villig til å tilbakebetale.

- Det er en veldig krevende situasjon vi er havnet i, sier styreleder Jan Gunnar Furuly i Skup til DN. 

Skup-styret møttes mandag for å diskutere saken, og for å få en oversikt over selskapets økonomiske situasjon.

Klimaskifte

Siden midten av forrige uke har det nå skjed et klimaskifte mellom partene, ifølge Skups styreleder.

- Vi har jobbet dag og natt for å få en oversikt over økonomien i stiftelsen. Hele vår innsats går ut på å rydde opp, og ta vare på vår eneste ansatte, men vi konstaterer at det har skjedd et klimaskifte etter at NJs advokat kom inn i bildet. Vi har gått fra åpen dialog til null dialog, sier Furuly, som nå har tatt to uker permisjon fra Aftenposten for å håndtere det økonomiske rotet som stiftelsen har havnet i.  

Gjeldsbrev på 170.000 kroner

Journalisten.no skrev onsdag i forrige uke at sekretariatslederen har undertegnet et gjeldsbrev på 170.000 kroner.

Ifølge styreleder Jan Gunnar Furuly er Heftøy uenig i størrelsen på dette beløpet, og at det nå jobbes for fult med å komme til buns i hvor stort beløp det er snakk om. 

Heftøy har engasjert NJ-advokat Elin Nykaas.

- Beklager, men jeg har ikke anledning for å kommentere dette nå, men kan komme tilbake når jeg har mottatt nødvendige opplysninger, skriver Nykaas i en sms til DN.

Har engasjeret advokat

Skup-styret har på sin side engasjert advokat og partner John Gulbrandsen hos Bing Hodneland. 

- Partene skal møtes senere denne uken. Jeg kan ikke si noe mer konkret i denne saken nå, sier Furuly.

Politianmeldt

Fredag ble den tidligere sekretariatslederen i Skup politianmeldt for underslag. Politiet er bedt om å vurdere om forholdene som er avdekket kan ramme straffelovens paragraf om økonomisk utroskap og grovt bedrageri.

Les også: Gir fire millioner til forsvarsjournalistikk dnPlus

Skup-pris til Dagbladet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.