Facebooks resultat for andre kvartal ble presentert onsdag kveld – norsk tid - etter et år preget av skandaler. Aksjen stuper, etter å ha satt rekord rett i forkant av resultatfremleggelsen.

Ifølge finansnettstedet Bloomberg var det på forhånd ventet at den månedlige brukerveksten skulle øke 2,3 prosent fra første kvartal til 2,25 milliarder aktive brukere. Fasiten fra andre kvartal viser at brukerveksten stoppet på 2,23 milliarder.

Det økonomiske resultatet ble på 1,74 dollar per aksje – mot ventet 1,71 dollar per aksje. Salget endte på 13.23 milliarder dollar, mot estimater på 13.33 timate. Det er første gang siden 2015 Facebook ikke møter forhåndsestimatene.

Facebook har tidligere varslet at brukernes ordinære nyhetsstrøm ikke har plass til flere annonser, noe som både analytikere og investorer har fryktet ville gå utover fremtidig inntjening i selskapet. Instagram sterke vekst ser derimot ut til å roe ned bekymrede aksjeeiere.

– Instagram har blitt et vekstmonster innenfor både brukervekst og engasjement, skrev Richard Greenfield, analytiker i BTIG en rapport denne måneden, ifølge Bloomberg.

Sterk Instagram-vekst

Instagram har allerede mer enn én milliard brukere, og rapporten fra andre kvartal viser at veksten ikke ser ut til å stoppe ennå.

Facebook-aksjonærene har også all grunn til å smile over aksjeutviklingen til selskapet siden skandalene rundt Cambridge Analytica og brukerdata som var på avveie. Siden bunnoteringen av aksjen i mars (152,22 dollar per aksje), har den nå passert 214 dollar per aksje – en økning på over 40 prosent.

Store utfordringer

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har derimot flere utfordringer som må løses i nettsamfunnet. Så tidlig som i forrige uke, måtte han nok en gang forsvare selskapets avgjørelse om at konspirasjonsteorier og innlegg fra Holocaust-fornektere ikke slettes fra nettsamfunnet.

– Jeg finner slik informasjon dypt støtende. Men når alt kommer til alt, så tror jeg ikke at vår plattform burde fjerne dette, sa han i et intervju med nettstedet Recode.

Han presiserte senere at han ikke prøvde å forsvare mennesker som fornekter Holocaust med denne uttalelsen.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Stor tv
Gråbein finner en stor tv, til en rimelig penge.
02:34
Publisert: