– Vi ønsker med dette å uttale vår støtte til de ansatte og vurderer vår tilknytning til avisen, skriver de 29 skribentene i fredagens utgave av Morgenbladet, ifølge Medier24.

Gruppen av spaltister består av en rekke forfattere, anmeldere, professorer og øvrige akademikere, blant dem kjente navn som Thomas Hylland Eriksen, Vigdis Hjorth og Espen Søbye.

Langvarig bråk

Morgenbladet har strevd med en langvarig konflikt mellom ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og redaksjonen, og flere av journalistene har truet med å slutte dersom ikke Jenssen går av.

10. september ble det i tillegg kjent at Morgenbladet må spare 8 millioner kroner, hvorav 6 millioner skal spares på bemanning. Torsdag ble det kjent at åtte av avisas 26 redaksjonelt ansatte – nesten én av fire – har søkt sluttpakke.

Redaksjonsklubben har tidligere gjort det klart at den ikke har tillit til at Jenssen er i stand til å lede avisen, mens Jenssen selv har avvist overfor NTB at hun vil trekke seg.

Tviler på målet

Spaltistene stiller nå spørsmål ved hva Morgenbladets eier, mediekonsernet NHST, egentlig vil med avisen.

– Inntil nå har vi trodd at Morgenbladets idé var å bidra til etablering og opprettholdelse av en offentlighet, samt til å forsøke å prege den i en ikke-autoritær, humanistisk og opplyst retning. De siste ukenes redaksjonsopprør i Morgenbladet angår også oss. Det har fått oss til å tvile på om konsernets mål med Morgenbladet er forenlig med det vi har trodd var hensikten, skriver spaltistene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.