Onsdag ble det kjent at Torry Pedersen (59) går av som sjefredaktør i VG etter fem år. Han skal lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge fremover.

Steiro, som ble nyhetsredaktør i avisen oktober 2015, ser frem til nye utfordringer og bekrefter at jobben med å finne ny nyhetsredaktør starter allerede denne uken.

– Det blir en åpen prosess og stillingen skal lyses ut. Det er mange kandidater både internt i VG og andre steder som kan være interessante, sier Steiro til DN.

Han ønsker ikke å spekulere i hverken navn eller kjønn på nåværende tidspunkt.

– Det er altfor tidlig å si noe om nå. Jeg kommer til å begynne letingen så fort jeg har snakket ferdig med deg, sier Steiro.

Ved tidligere anledninger har VGs ledelse lett både internt og eksternt etter nye redaktører.

Internt i VG blir navn som Adresseavisens sjefredaktør Tor Olav Mørseth, leder for nyhetsavdelingen i VG, Tora Bakke Håndlykken og hennes vikar, E24-redaktør Ingrid Indseth, leder for VGs dagsorden-gruppe, Anders Sooth Knutsen, nevnt.

VGs magasinredaktør Jane Throndsen og direktør og redaktør for VGTV, Helje Solberg, kan også være aktuelle ettersom de begge har fungert i nyhetsredaktørstillingen tidligere.

Håper på fortgang

Leder for redaksjonsklubben i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, håper nyhetsredaktørstillingen vil komme på plass raskt.

– Vi ønsker ikke å sitte veldig lenge uten ny nyhetsredaktør. Vi hadde et opphold tidligere før Gard kom inn, og vi så at det ble mye bedre da han ble ansatt. En så stor redaksjon som VG kan ikke styres uten en nyhetsredaktør, sier han. 

Avtroppende VG-redaktør Torry Pedersen ønsker ikke å gi Steiro noen råd om hvem som kan passe som ny nyhetsredaktør.

– Jeg brukte lang nok tid til å overtale ham om at han det finnes en verden utenfor Bergen, ler Pedersen.

Han ser frem til nye utfordringer som leder for Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge.

– Jeg skal heldigvis få jobbe med medieutviklingen på bredere basis fremover. Rent overordnet handlet om å få frem Schibsteds publisistiske ressurser på en effektiv og god måte. Jeg skal også legge strategi for de ulike merkevarene, sier Pedersen som i kraft av sin nye stilling også blir styreleder for VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

– Hva kommer du til å savne minst?

– Jeg håper jeg kan få litt roligere dager i min nye jobb. Det har vært et privilegium å lede VG, men du må være tilstedeværende hele tiden. Likevel kan det nok hende at abstinensene kommer snikende etter hvert, sier Pedersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er årets produkter
DNs teknoligijournalist har kåret de beste, mest overraskende og mest skuffende produktene fra 2016.
04:01
Publisert: