–Vi er fem venninner, alle med gründerbakgrunn, som ønsket å sette sammen et nettmagasin for å inspirere enda flere kvinner, sier daglig leder Nina Wang Gaarder.

Gaarder, Line Langmo, Bertine Zetlitz, Anne Grethe Starheim og Tone Damli Aaberge er med på eiersiden i det kommende nettmagasinet Dailystory. Satsingen er selvfinansiert, uten banklån.

Camilla Hagen Sørli er datter av milliardær Stein Erik Hagen.
Camilla Hagen Sørli er datter av milliardær Stein Erik Hagen. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Line Varner designer klær for vanlige voksne kvinner.
Line Varner designer klær for vanlige voksne kvinner. (Foto: Mattis Sandblad/VG/NTB Scanpix)

I magasinet skal ti skribenter skrive om mote, reise, skjønnhet, interiør og mat og helse. Alle ansatte, bidragsytere og styremedlemmer er kvinner.

– Vi skal ha kvinner i hele næringskjeden – og kun ha kvinner på regnskap, på eiersiden, i styret og blant skribentene. Derfor er vi utrolig heldige som har fått med så mange kompetente kvinner med forskjellig kunnskap, sier Gaarder.

Selskapets styre er profilert – med advokatene Anne Lise Ellingsen Gryte, Canica-medeier Camilla Hagen Sørli og klesgründer Line Varner.

«Den viktigste målgruppen»

DN har i en rekke artikler skrevet om endringene i mediekonsumet i de kommersielle målgruppene, som vanligvis defineres som unge voksne og voksne opp til 49 år. Disse ser i snitt en halvtime mindre på tv i døgnet enn de gjorde i fjor.

Kombinert med trang annonseplass på tv og økende bruk av internett og sosiale medier, bidrar dette til vekst for internettreklame.

Så langt i år har kategoriene for reklame på sosiale medier og video økt over 30 prosent. Også bloggere og såkalte influencere har tjent godt på annonsører som vil bruke deres innhold for å eksponere sine merkevarer overfor det som typisk er yngre lesere.

Innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen i Nettavisen kjenner markedet godt etter å ha jobbet tett med Blogg.no og Side2.no inntil det ble skilt ut fra Nettavisen tidligere i høst. Han er ikke tvil om hvorfor det er attraktivt å starte opp i livstilssegmentet digitalt.

Innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen i Nettavisen.
Innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen i Nettavisen. (Foto: Hampus Lundgren)

– Det er attraktivt fordi man når en målgruppe som alle annonsører vil treffe. Det er den viktigste målgruppen for kommersielle annonsører, og det er der pengene ligger. Sett opp mot andre, er imidlertid denne målgruppen den vanskeligste å nå – og man må gjøre det på flere flater – både gjennom nettmagasin og sosiale medier som Instagram og Snapchat, sier Nisja-Wilhelmsen.

Nettavisens Nisja-Wilhelmsen mener markedet vokser, noe som også reflekteres i Mediebarometeret, som gir en pekepinn på fordelingen av reklamekronene i Norge.

– Jeg tror det er plass til flere utfordrere i dette markedet, men hemmeligheten for å lykkes er nok ikke å ha en strategi om å lage en app eller en webside, men å produsere medieprodukter til alle mulige kanaler, sier han.

Inn i annonsetungt marked

Dailystory skjerper konkurransesituasjonen for livstilssmagasinene på nett. Fra før har mediekonsern som Bonnier og Egmont egne slike satsinger.

Bonnier eier den kommersielle nettsiden Stylista, der flere fremtredende bloggere som Anniken Englund Jørgensen og Anette Haga er skribenter. Egmont dro tidligere i år i gang satsingen De Nye, der det både er redaksjonelt og kommersielt innhold. Med blant De Nye er livsstilsbloggere som Jørgine Massa Vasstrand, Felicia Noelle og Pia Seeberg.

Disse nettsidene konkurrerer også med andre «influencere», innflytelsesrike personer og opinionsledere i bloggsfæren og på sosiale medier, om annonsekronene.

Eksempler på disse er Sophie Elise Isachsen, Caroline Berg Eriksen (tidligere kjent som «Fotballfrue»), Marna Haugen Burøe (bedre kjent som «Komikerfrue») og svømmeren Lavrans Solli.

United Influencers tjener blant annet penger på å selge produktplasseringer i disses blogginnlegg.

Større annonsører

Gaarder sier at Dailystory ønsker å knytte seg til noen få, store kommersielle samarbeidspartnere.

– Vi ønsker begrense antallet annonsører.

Hun understreker at magasinet skal følge Vær varsom-plakaten, og at alle innlegg som er sponset av annonsører, skal merkes i tråd med markedsføringsloven.

Nettmagasinets skribenter blir Line Langmo, Anne Grethe Starheim, Bertine Zetlitz, Eline Syrdalen, Julie Varner, Gunnhild Bjørnsti, Tone Damli Aaberge, Rikke Krefting og Nina Wang Gaarder. De fleste har allerede blogger – og Tone Damli Aaberge bryter med dette samarbeidet med Aller Media-selskapet Adlink.

Damlis manager, David Eriksen, sier at artisten ikke kunne la muligheten gå fra seg.

– Det å kunne få være med å bygge opp noe fra start sammen med gode venninner, er veldig spennende og en utfordring Tone ikke kunne la gå fra seg. Vi har hatt ett flott samarbeid med Adlink, og ville nok ha fortsatt der om ikke denne muligheten hadde dukket opp, sier han.

Daglig leder Tore Nesheim i Adlink skriver i en epost til DN at Damli Aaberge det siste året har hatt mindre aktivitet på bloggen, og at det også derfor har vært mindre kommersiell aktivitet fra Adlink der.

– Vi opplever derfor at hun sammen med andre skal prøve nye utfordringer, som udramatisk, og det påvirker oss i mindre grad enn det ville gjort tidligere år. Men vi har hatt en fantastisk tid med henne og hennes team. Vi skilles som gode og fornøyde partnere og ønsker henne all mulig lykke til videre og gleder oss til å følge henne, skiver han.

Nesheim viser til at Adlink har knyttet til seg flere profiler i det siste.

– Vi gleder oss til å vokse videre sammen med våre eiere i Aller Media som vi ruller stadig ut flere kampanjer sammen med, skriver han.(Vilkår)

Livet uten hjem-knapp
Slik bruker du den nye iPhone X uten hjem-knapp og fingerskanner.
02:12
Publisert: