I forrige uke begynte de å spre seg, sakene som er automatisk skrevet gjennom teknologi fra Automated Insights og investeringsresearch.

The Poynter Institute viser til tre kvartalsrapporter skrevet av robotene. Hasbro inc., Honeywell international og General Electric var tre av de første selskapene robotene gjøv løs på.

Til Poynter forklarer AP-redaktør Lou Ferrara at sakene begynte å komme i midten av juli. Gledelig nok for journaliststanden har alle sakene som er blitt lagt ut til nå blitt korrekturlest av mennesker.

Inneholdt feil

Ferrara vedgår at noen av sakene hadde feil som måtte lukes ut, mens noen av artiklene gikk rett ut på nett uten endringer.

Det var i slutten av forrige måned AP selv bekreftet at robotskrevne resultatsaker ville erstatte dagens journalistskrevne artikler.

- Istedet for å tilby 300 artikler manuelt, kan vi tilby opp mot 4.400 automatisk for selskaper i hele USA hvert kvartal, skrev Ferrara i et blogginnlegg i juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.