Nordmenn føler seg ikke trygge på nett. Én av tre frykter trakassering. I vår kampanje forsøker vi å vise at vi heier på kraften i enkeltmennesket, på mennesker som står for noe og som skal føle seg trygge til å være seg selv. Dette har vi blant annet gjort gjennom å rette søkelys på netthat, to homofile som gifter seg og en kvinne som velger å ta på seg hijab samt en kvinne som velger bort hijaben.

Dette er selvsagt ikke tilfeldige valg. For ofte er det enkeltpersoner som fronter kontroversielle temaer som blir utsatt for blant annet netthets og kritikk. Personer som baner vei tross vissheten om at det vil koste.

Det å ha meningers mot og våge å stå for disse, har nok alltid vært tøft. I dag, hvor budskapene spres lynraskt og kanalene for å kommentere andres adferd er et tastetrykk unna, er det vanvittig tøft. Likevel finnes det så mange stolte, modige mennesker som trosser kommentarene, meldingene og beskyldningene de møter på nett og når de går på gaten, fordi de kjemper for en sak som er viktigere og større enn dem selv.

Vi ser at kampanjen vår har skapt engasjement, og flere har bevisst eller ubevisst tolket hijab-eksempelet på en annen måte enn det som var intensjonen. Samtidig er det mange som tolker det slik vi ønsker å formidle budskapet: frihet og trygghet til å ta de valgene man selv ønsker.

Når det gjelder hijab, så viser vi nettopp dette. Enten kvinnen kjemper for sin rett og frihet til å bruke hijab, eller sin rett og frihet til ikke å bruke hijab. Mange muslimske kvinner – ja folkens, det er nesten alltid kvinner – som står frem og kjemper for sin rett til enten å bære hijab eller ikke, blir ofte utsatt for hat, sjikane og nettroll. Noen velger sågar å tre ut av offentligheten av frykt for seg selv og sine. Det er ikke frihet. Det kan vi som samfunn ikke tolerere.

Vi i Telia har nå også fått en smak på hva netthets er. Det tåler vi. Det er ubehagelig lesning, og det forsterker oss i troen på viktigheten av å løfte temaet i samfunnsdebatten. Vi konstaterer at vi som selskap bare aner konturene av noe av det modige mennesker som står for noe i vårt samfunn må kjenne på hver eneste dag når de våger å ytre seg og sine meninger.

Vær gjerne uenig med oss om virkemiddelbruk og form, men stå sammen med oss når vi heier på alle som står for noe, står ut og våger å være seg selv i en tid med så mye hat, sjikane og nettroll.

Vær trygg. Vær Fri. Vær deg selv. Også når det koster litt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.