Mattson opplyser på sin egen blogg at han slutter som sjef i den svenske avisen klokken 12.00 i dag. Han har hatt ansvar for både Expressen, Expressen tv, og Di tv. Inntil videre vil Klas Granström være konstituert sjefredaktør og Karin Olsson nettredaktør.

Han forteller at han startet i avisen første gang i 1991, og siden det har vært blant annet både sportsjournalist, krimreporter, nyhetssjef, sjef for gravende journalistikk. Mattsson skriver ikke i teksten hvorfor han velger å gå av.

– Jeg vil takke mine kolleger og Expressens eierfamilie Bonnier for at jeg fikk tilliten til å følge i så mange stor publisisters fotspor, sier han i en pressemelding.

Mattsson har vært sjefredaktør i avisen siden 2009. Expressen er en av Sveriges største aviser, og gis ut av mediekonsernet Bonnier. De regner seg selv som «ubundet liberal».

Styreleder Tomas Franzén i avisen sier til Dagens Nyheter at han respekterer beslutningen om å slutte.

– Thomas har hatt en viktig og sentral rolle i Expressen. Rollen som ansvarlig utgiver har ikke alltid vært enkel å håndtere. Det kreves mot, utholdenhet, og lidenskap for å skape den sterke varemerken som Expressen står for i dag, sier han til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.