– Jeg kan ikke tenke meg en mer spennende og mer krevende oppgave enn å bidra til at NRK opprettholder oppslutningen og fortsatt leverer norsk innhold som binder oss sammen og styrker norsk kultur, språk og demokrati. Jeg vil takke styret i NRK for tilliten og ikke minst for muligheten til fortsatt å jobbe med utrolig mange flinke og entusiastiske kolleger i NRK, sier Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding fra NRK.

Eriksen tok over som kringkastingssjef i NRK etter Hans-Tore Bjerkaas 11. mars 2013, og er dermed inne i sitt sjette år i jobben. I tråd med NRKs vedtekter blir statskanalens øverste sjef ansatt i stillingen i seksårige åremål, som kan fornyes én gang.

– Gjennomført en rekke tiltak

Styreleder Birger Magnus i NRK er godt fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste fem årene.

– Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde. Styret forventer at disse forandringstrekkene vil forsterkes de neste årene. Thor Gjermund Eriksen har etter styrets vurdering de beste forutsetningene for å kunne lede NRK slik at virksomheten også i fremtiden kan oppfylle ambisjonene i allmennkringkasteroppdraget, sier han på vegne av styret.

Nyansettelsen av Eriksen skjer en knapp uke etter at det ble kjent at nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord (41) i NRK meldte overgang til Dagbladet som sjefredaktør.(Vilkår)

Dette bør du se etter på boligvisning
Visste du at nesen er et av de beste verktøyene på boligvisning?
05:21
Publisert: