Samlet godtgjørelse til kringkastingssjefen i 2015 utgjorde 2.991.337 kroner – mot 2.852.555 kroner i 2014, ifølge NRKs årsregnskap som ble lagt frem tirsdag.

Selv ønsker ikke Eriksen å uttale seg om hverken lønnsøkningen eller egen årslønn.

– Jeg har ingen kommentar til egen lønn, men kan opplyse at mine betingelser er regulert med tilsvarende vekst som rammen for lønnsoppgjøret for alle ansette i NRK, skriver Eriksen i en tekstmelding til DN.

LES OGSÅ: Nettannonsering større enn tv-reklame i 2017

Ifølge administrasjons- og finansdirektør i NRK, Jon Espen Lohne, er selve årslønnen til Eriksen noe mindre enn den totale godtgjørelsen som kommer frem i årsregnskapet.

– Eriksen har hatt en lønnsøkning på 3,3 prosent. Hans årslønn er på 2.836.000 i året. I tillegg kommer godtgjørelse på fri bil, pensjonspremie og aviser og lignende, sier han til DN.

49-åringen omfattes også av NRKs kollektive personsforsikringsordninger, og i 2015 ble det innbetalt 107.057 kroner i pensjonspremie til statskanalens kollektive pensjonsordning.

I tillegg har Eriksen en pensjonsavtale der det settes av et beløp som tilsvarer 25 prosent av lønn over 12G.

Styret i NRK har et eget godtgjørelsesutvalg, og det er disse som årlig vurderer lønnen til kringkastingssjefen, heter det i årsregnskapet.

Underskudd i NRK

I presentasjonen av NRKs årsregnskap for 2015 ble det kjent at omleggingen fra ytelsespensjon til en innskuddsbasert pensjonsordning ga et underskudd på 183 millioner kroner for NRK i fjor. Dette var sjefen selv godt fornøyd med.

– Jeg er veldig stolt og fornøyd med dette underskuddet. NRK går foran i offentlig virksomhet og har lagt om pensjonsordningen i samarbeid med alle de ansattes organisasjoner, sa til Eriksen til NTB.

I 2014 var de totale pensjonskostnadene i NRK på 435 millioner kroner, og følge kringkastingssjefen vil omleggingen til innskuddspensjon gi mer forutsigbarhet og lavere kostnader for NRK i årene fremover.

 

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se video:

Bård Bjerkholt: - DNB har sovet i timen
Denne saken bør få konsekvenser for DNB, sier DNs kommentator. Han tror styrets tillit til Rune Bjerke er svekket.
02:22
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.