Under et ekstraordinært styremøte mandag besluttet styret ved Høgskulen i Volda å verne om dekanen ved Avdeling for mediefag.

Det var Møre-Nytt som først omtalte møtet, som kommer etter rapporter om dårlig arbeidsmiljø og personkonflikter ved Avdeling for mediefag.

Avdelingen huser blant annet den tradisjonsrike journalistutdannelsen og ledes av dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, som i mange år hadde profilerte roller i NRK.

Ifølge Møre-Nytt ble utfallet av møtet at Rotevatn beholder jobben, men høgskolen skal fortsette å jobbe med arbeidsmiljøet i avdelingen. Hun ble tilsatt som dekan i september 2016 i en åremålsstilling på fire år, og kan derfor sitte et år til.

Rotevatn har ikke besvart DNs henvendelser.

– Arbeidsmiljøet har vært kartlagt i to instanser. Det vi ønsker nå er et bedre arbeidsmiljø; det håper vi at vi får etter styremøtet, sa tillitsvalgt Erling Sivertsen mens møtet fortsatt pågikk.

Han er til daglig førsteamanuensis ved høyskolen.

De to sakene som sto på agendaen under styremøtet var:

1. «Arbeidsmiljøprosess Avdeling for mediefag.»

2. «Utlysing av åremål som dekan ved Avdeling for mediefag.»

Ønsket ny dekan

Ifølge Møre-Nytt mangler «en vesentlig del av de ansatte tillit til at den sittende dekan klarer å løse problemene knyttet til arbeidsmiljøet».

– Er det en uttalelse du stiller deg bak?

– Ja, det er det. Og vi har lenge signalisert at vi ønsker at noen tar tak i arbeidsmiljøet og får det til å fungere bedre enn hva det har gjort de siste årene, svarer tillitsvalgt Erling Sivertsen til DN.

Han sa videre at de ansatte kunne tenke seg en ny dekan.

– Ja, altså, på høyskolene og de andre universitetene sitter en dekan vanligvis i fire år. Så vi ønsker en ny dekan som kan løse de problemene, sier Sivertsen.

Like før kl. 16 ble det imidlertid klart at Rotevatn fortsetter som dekan.

Rektor Johann Roppen ved Høgskolen i Volda henviser DN til en pressemelding på høyskolens hjemmesider, som adresserer mandagens styremøte.

Der kommer det frem at høgskolestyret, som trer av 1. august, har gitt rektoren og høyskoledirektør Karen Fredrikke Lomeland Jacobsen, fullmakt til å jobbe videre med saken - altså finne løsninger og iverksette nødvendige tiltak for å bedre arbeidsmiljøet.

Styret understreker i en pressemelding at rektor og høyskoledirektøren vil fortsette arbeidet videre i saken.

Dårlig arbeidsmiljø

Ifølge universitetsavisen Khrono er det spesielt ledelsen som har fått gjennomgå i arbeidsmiljøundersøkelsen som er gjort ved Avdeling for mediefag.

De ansatte ved avdelingen rangerer tilliten til – og støtten fra – ledelsen lavere enn ved resten av høyskolen.

«Resultatene for Avdeling for mediefag skal på de fleste områder ligge under snittet for resten av universitets- og høgskolesektoren», skrev avisen i mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.