Time Warner skal ha avslått et bud på 80 milliarder dollar, tilsvarende 496 milliarder kroner, fra det Rupert Murdoch-eide 21st Century Fox.

Budet skal ha kommet i juni, men ble avvist, ifølge kilder i Twenty-First Century Fox som New York Times har snakket med.

Mediegiganter

De to selskapene har en samlet omsetning på over 65 milliarder dollar og eier en rekke tv-kanaler og filmstudioer.

Rupert Murdoch leder både News Corp og 21st Century Fox, som frem til 2013 var ett selskap. Samlet hadde de to en omsetning på 36,6 millarder dollar i 2013. Time Warner omsatte på sin side for 29,8 milliarder i 2013.

Bare Google og Comcast større

Om man regner med selskaper som Google og kabeltilbyderen Comcast som medieselskaper, plasserer Fox og Warner seg som de fjerde og sjette største medieselskapene i verden, ifølge den europeiske databasen til IFM.

Samlet ville 21st Century Fox og Time Warner hatt en omsetning på mer enn 50 millarder dollar, som ville gjort dem større enn Disney og plassert dem på en tredjeplass, rett under Google.

Ville selge CNN

For å komme unna lovgivning som skal forhindre for store mediemonopoler, skal et videresalg av Time Warner-eide CNN ha vært en del av tilbudet. 21st Century Fox-kanalen Fox News er CNNs argeste konkurrent på det amerikanske tv-markedet.

Walt Disney Company, som blant annet eier tv-kanalene CBS og ABC, skal ha ønsket å få tak i CNN lenge, ifølge New York Times, og de spekuleres i om budet nå har satt igang en ny offensiv for å slå sammen flere av verdens største medieselskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.