I en rekke innlegg på Facebook siden september i år har den straffedømte dekkforhandleren Tommy Sharif blant annet hevdet at turtøyprodusenten Stormberg utnytter Nav-systemet og at eieren Steinar J. Olsen har syltet ned penger i Kina.

Advokat Jon Wessel-Aas hos Advokatfirma Lund & Co sendte fredag 27. september varsel om søksmål.

«Mine klienter har i det lengste forsøkt å få deg til å opphøre med den påtalte virksomheten og unngå å måtte gå til rettslige skritt. De ønsker fortsatt å gi deg den muligheten – det vil si til å fjerne dine innlegg på Facebook, ikke gjenta tilsvarende ytringer og slutte å kontakte og fysisk oppsøke Olsen, Stormberg og Stormbergs ansatte. Dersom kravene ikke etterkommes, varsles at Olsen/Stormberg vil gjennomføre slike rettslige skritt som anses hensiktsmessig, herunder eventuell anmeldelse til politiet og/eller sivilt erstatningssøksmål.»

– Uakseptabelt

– Vi har avventet for å se om Sharif ville beklage, fjerne innlegg fra Facebook og ellers foreta seg ting som kunne gi grunnlag for en minnelig løsning. Dette har han ikke gjort, sier Steinar J. Olsen til DN.

– Vi har derfor bestemt oss for å gå videre med søksmålet mot Sharif for ærekrenkelser og hensynsløs adferd. Av formelle grunner vil det i første omgang skje i form av en forliksklage, sier han.

Olsen krever at Sharif betaler en oppreisningserstatning oppad begrenset til 130.000 kroner.

Tommy Sharif har fortsatt å publisere innlegg om Stormberg og Steinar Olsen også etter at han ble varslet om mulig søksmål. Nå må han møte i retten.
Tommy Sharif har fortsatt å publisere innlegg om Stormberg og Steinar Olsen også etter at han ble varslet om mulig søksmål. Nå må han møte i retten. (Foto: Brian Cliff Olguin)

Seksualisert og sjikanerende

Tommy Sharif begynte å skrive innlegg mot Stormberg etter at Steinar J. Olsen kritiserte den kontroversielle Facebook-siden Sørlandsnyhetene for å hetse en ung folkevalgt.

– Sharif har fremsatt en rekke usanne påstander om Stormberg. Han har tidvis også brukt en seksualisert og sjikanerende tone mot meg, som ville fremkalt fordømmelse om den var rettet mot en kvinne, sier Olsen.

Flere lovbrudd

Tommy Sharif mottok søksmålet fra Storbergs advokat på epost tirsdag morgen.

Han gikk jo hardt ut i starten, så ble det stille. Og så har jeg purret og lagt ut melding om at han var for feig og ikke turte gå videre med saken. Jeg visste jo at det ville utløse beslutningen nå, sier han.

– Hva tenker du om å møte Olsen i retten?

– Jeg tror det blir veldig hyggelig å møte Olsen face to face. Han har jo alltid hatt en våt drøm om å møte meg. Jeg har bedt ham om møte for lenge siden, så får vi bare møtes der han ønsker å møtes – altså i retten, sier Sharif. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.