Søndag syklet Chris Froome (30) inn på Champs Elysées med den gule trøya og vant Tour de France.

Selv om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen skuffet og ikke klarte å kapre etappeseiere, kan TV 2 juble over seertallene.

Beste noensinne

173.000 seere så i snitt sendingene. Det ga kanalen oppunder halvparten av alle tv-seere hver gang sykklene suste over skjermen (45,2 prosent)

Dermed  er 2015-utgaven av Touren den mest sette noen gang på kanalen.

Hjulpet av dårlig vær

Fredag skrev DN at TV 2 lå på et snitt på 163.000 seere med finalehelgen igjen.

Dårlig helgevær over store deler av landet kan ha gjort sitt til å hjelpe TV 2 i sluttspurten.

– Om vi slår de historiske rekordene kommer helt an på vær og vind. Skulle en hetebølge slå til i helgen spørs det, men det er selvfølgelig lov å håpe på gode tall, spesielt på finaleetappen, sa kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl da.

Sykkel er populært

Rekorden føyer seg inn i en sommer der sykkel har vært mer populært enn noen gang.

– Vi har satt rekord på hvert eneste sykkelritt siden Arctic Race ifjor, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 i en pressemelding.

– Dette viser litt av utviklingen, for hele året har vært en sykkelfest. Det startet med Tour of Norway da vi doblet seertallene sammenlignet med ifjor. Det samme skjedde under Tour des Fjords, og Flandern der 530.000 så Kristofs målgang. Sykkelinteressen har vært økende de siste årene, og har nærmest eksplodert i år, spesielt for de norske rittene, sa Dahl til DN fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.