– Jeg er utrolig glad for at Trond Olav Skrunes har takket ja til å komme tilbake til BT. Jeg er helt sikker på at han kommer til å løfte oss fremover. Han er en sterk journalistisk leder, med bred erfaring, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende i en pressemelding.

Bare noen dager etter at hun tok over som sjefredaktør, har hun hentet en ny nyhetsredaktør til avisen. Trond Olav Skrunes (45) har de siste årene vært leder for nyhetsavdelingen i VG, men har lang erfaring fra bergensavisen.

I november gikk han over i en ny stilling som prosjektleder for redaktørene i VG knyttet til strategi og endringsprosjekter, ifølge Medier24.

– Å jobbe som nyhetsredaktør i Bergens Tidende er en av de aller mest spennende jobbene jeg kan tenke meg. Jeg er glad i Bergen, og BT, og til tross for at jeg de siste årene har pendlet mellom Bergen og Oslo, mener jeg fortsatt at Bergen er verdens fineste by, sier han.

Skrunes ble hentet fra BT til VG av redaktør Gard Steiro for to og et halvt år siden. Han hadde da stillingen som reportasjesjef i avisen. Han tar over som nyhetsredaktør etter Jan Stian Vold.

– Skrunes er kjent for å være særlig sterk på undersøkende journalistikk og politisk journalistikk, men han er mye mer enn det. Fra jobben som leder for nyhetsavdelingen i VG tar han også med seg med seg erfaring fra løpende nyheter og digital formidling, sier Gulbrandsen i pressemeldingen.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG er full av lovord ovenfor Skrunes.

– Trond Olav er både en klok og raus leder. Rett og slett en gullmann. Steg for steg har han utviklet nyhetsjournalistikken i VG, hele tiden med en klar strategisk tanke. Jeg er imponert over jobben han har gjort som leder for vår nyhetsavdeling, sier hun i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.