Det kan koste å være medieeier om dagen, men Finansavisen-redaktør og finansmann Trygve Hegnar er likevel optimist. 

I fjor gikk driften i Hegnar Media, som blant annet utgir Finansavisen, Kapital og Interiørmagasinet, 11,8 millioner i underskudd. Resultatet før skatt endte på snaut 11 millioner. Inntektene sto nesten stille.

– Bildet er todelt. Inntektsbildet i år er bra sammenlignet med i fjor: Annonseinntektene ligger på omtrent samme nivå som i fjor, mens de jo synker hos mange andre i mediebransjen. Og salget er bedre i år enn i fjor, sier Hegnar.

Å bygge opp selskapets bokklubb på nytt, samt å utstyre nettsidene med en ny digital plattform, kostet derimot så mye at det ble underskudd, forteller finansmannen og redaktøren.

– Å bygge opp bokklubben koster millioner i vervekampanjer og så videre. De to tingene sto for hele underskuddet. Så i sum var resultat for dårlig. 

«Til tross for svake tider i media de siste år har selskapet valgt å holde kvalitet og antall personer på uendret nivå», står det i årsberetningen.

Optimist på egne vegne

– Men i sum nå er jeg optimistisk. Hvorfor? Slik det ser ut nå, vil summen av alle medieselskapene tjene mellom 35 og 40 millioner kroner i år, sier Hegnar.

I mars ble det klart at Hegnar kjøper ABC Startsiden, som også driver ABC Nyheter. Driften av dette selskapet ligger utenfor Hegnar Media. Fra før driver Hegnar nettstedet Hegnar.no.

– Hvilke planer har du for ABC Nyheter, Startsiden og Hegnar.no?

– Det vil jeg ikke fortelle deg så mye om. Men overordnet lar vi de tre være gode som de er, og så plukker vi samarbeid av de lavthengende fruktene.

Medregnet 2016-tallene har Hegnar siden årtusenskiftet tapt over 200 millioner kroner på Hegnar Media.

På spørsmål om det akkumulert underskudd viser Hegnar til at selskapet er bygd opp på overskuddene i Kapital gjennom 20–30 år. Kapital ble startet opp i 1971.

Videre sier Hegnar:

– Medieselskapene mine vil i år tjene mellom 35 og 40 millioner kroner. Da behøver jeg ikke bekymre meg over historikk. Jeg er opptatt av hvordan det går nå.

179,5 millioner i pluss totalt

Underskuddene i Hegnar Media gjør heller ikke noe dypt innhugg i formuen til Hegnar, fordi hans andre forretninger skaffet ham et overskudd på 179,5 millioner kroner før skatt i morselskapet Periscopus i fjor.

Hegnar har blant annet fått store gevinster på sin investering i oppdrettsselskapet Marine Harvest.

– Den bokførte egenkapitalen i Periscopus, er 1,4 milliarder kroner. Så jeg ville ikke bekymret deg for meg, sier Hegnar.(Vilkår)

Desperat velgerjakt
Venstreleder Trine Skei Grande suser rundt i en liten, lysegrønn elbil for å vinne stemmer. På en vanlig sommerturnédag møter hun gründere, lokalpolitikere og Pokémon-spillere.
02:08
Publisert: