– Jeg er fortsatt optimist. Vi øker inntektene våre, samtidig som vi bruker penger på ting som ruster oss for fremtiden, sier Trygve Hegnar (74), investor og redaktør i Finansavisen.

Hegnar er mannen bak Hegnar Media som gir ut Finansavisen og Kapital. De siste årene har selskapet gått med underskudd. I 2016 fikk selskapet et underskudd før skatt på 10,7 millioner kroner.

2017-resultatet viser ikke stort bedre tall. Hegnar Media as endte opp med et resultat før skatt på minus 10,5 millioner kroner.

Tapt over 200 mill.

Siden årtusenskiftet har Hegnar tapt godt over 200 millioner kroner på Hegnar Media.

– Medieselskapene mine vil i år tjene mellom 35 og 40 millioner kroner. Da behøver jeg ikke bekymre meg over historikk. Jeg er opptatt av hvordan det går nå, sa Hegnar på spørsmål om det akkumulerte underskuddet i fjor.

Også nå legger han vekt på medieselskapenes inntekter. I 2017 økte Hegnar Media omsetningen med nesten fem prosent og rundet 300 millioner kroner.

Mannen som pryder forsiden av Finansavisen hver dag, trekker også frem at det nyinnkjøpte selskapet ABC Startsiden tjener gode penger.

– Den samlede medievirksomheten hadde inntekter på over 300 millioner kroner. ABC Nyheter tjente nesten 40 millioner kroner. Det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

– Er det annonseinntektene deres som øker?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Men du ser lyst på fremtiden som medieeier?

– Absolutt.

1,3 milliarder i egenkapital

Hegnar Media er heleid av Hegnars investeringsselskap Periscopus som eier nettopp ABC Startsiden i tillegg til blant annet Windy Boats, og Hegnar Hotell.

Ifølge konsernets resultatregnskap endte Periscopus med et underskudd før skatt på 61,7 millioner kroner i fjor, til tross for salget i Marine Harvest våren 2017.

– Årsaken til det er veldig enkel. Vi har skrevet ned verdien på noen av aksjene våre. Hadde vi ikke gjort det ville vi gått i overskudd, sier han.

Til tross for de årlige underskuddene i Hegnar Media har Hegnar fortsatt en stor formue. Periscopus har en egenkapital over 1,3 milliarder kroner.

– Jeg ville ikke bekymret deg for meg, sa Hegnar til DN i fjor.(Vilkår)

– Youtube står alltid i hodet ditt
Sander Austad Dale, også kjent som Randulle på Youtube, gir innsikt i hverdagen sin.
01:41
Publisert: